William Shakespeare: III. Richárd

A londoni Almedia Theatre előadása, magyar felirattal

2017. január 10. 19:00 - 22:00

Helyszín: Díszterem

A londoni Almeida Színház produkciójában a címszereplőt alakító Ralph Fiennes olyan partnerekkel játszik együtt, mint az Oscar-díjas Vanessa Redgrave Margit királynő szerepében, a 81 éves Susanna Engel York hercegnője vagy a Maisie tudja című filmből is ismerős Joanna Vanderham Lady Anna szerepében.

"Az angol színészek között a III. Richárd az egyik legrettegettebb szerep, mert szinte senki nem ússza meg valamilyen fizikai bántalom nélkül" - számolt be egy rádióinterjúban Ralph Fiennes, akit az Almeida művészeti vezetője, Rupert Goold rendező vett rá arra, hogy három órán keresztül görnyedve tartsa magát a színpadon. 

Az Almeida púpos III. Richárd-ját egyaránt méltatja a The Guardian, a Huffington Post, a Telegraph és számos sajtórogánum, mindannyian kiemelik Fiennes alakítását. „Ralph Fiennes hátborzongató Richárdja annyira tele van embergyűlölő megvetéssel, hogy nem hajlandó leereszkedni a hallatlan vonzerőig, amellyel a hős sokszor szinte a bűnrészesség állapotába csábítja a nézőket, ahogy végiggyilkolja útját a trónig. Ez a III. Richárd nem tocsog az önelégedettségben, Fiennes úgy vall az álszentségről, hogy közben szellemesen, hangsúlyaiban is száraz humorral mutatja be a nagyképű királyt” - fogalmaz az Independent.


Jegyinformációk

Jegyár: 3600 Ft.

Továbbra is van lehetőség 3200 Ft-ért kedvezményes jegy vásárlására azoknak, akik az évad legalább három előadására egyszerre vesznek jegyet.

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában és internetes jegyvásárló felületén, valamint az Interticket és a Jegymester hálózatában.


Ez az előadás felvételről látható az Uránia mozivásznán.

Rendező: Rupert Goold

Szereplők: Ralph Fiennes, Vanessa Redgrave, David Annen, Joseph Arkley, Tom Canton, Daniel Cerquiera, Simon Coates, Susan Engel, James Garnon, Mark Hadfield, Scott Handy, Finbar Lynch, Aislín McGuckin, Joseph Mydell, Joshua Riley, Joanna Vanderham

Angol nyelvű előzetes (az előadás magyar felirattal látható)

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató