Nick Cave: One More Time with Feeling 3D

A hatalmas érdeklődésre való tekintettel a filmet újra műsorra tűztük | január 6.

2017. január 6. 20:30 - 22:00

Helyszín: Díszterem

A hatalmas érdeklődésre való tekintettel a filmet újra műsorra tűztük.

Nem tudunk kibújni a bőrünkből, és csak reméljük, hogy egyre jobb emberek leszünk. De mi van akkor, ha beüt egy olyan katasztrófa, amitől egyik napról a másikra teljesen megváltozunk? Amikor a jól ismert emberből egyszerre ismeretlen lesz, és a tükörbe nézve ugyan felismerjük az arcot, de az, aki visszanéz ránk már más valaki.” (Nick Cave)

Andrew Dominik 3D-technológiával készült, fekete-fehér dokumentumfilmje a Nick Cave & the Bad Seeds „Skeleton Tree” című albuma keletkezéstörténetébe vezeti be a nézőt. Az eredetileg színtisztán a dalokra fókuszáló, filmklip-szerű szerkezet akkor változott meg, amikor Nick Cave megnyílt a kamera előtt, és kivételes érzékenységgel és bátorsággal vallott azokról az érzésekről, amelyek 15 éves fia 2015-ben bekövetkezett tragikus halála után az album elkészítéséhez vezettek.

Cave és Dominik (Chopper; Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford) 30 éve ismerik egymást, a zenész hátborzongató kísérőzenéjével járult hozzá a rendező westernjének megvalósításához. Cave kereste meg a film ötletével Dominiket, mert „vannak dolgok, amiket el akarok mondani, csak nem tudom, hogyan tegyem”. A filmet a zenekar 16. albumának végső felvételei alatt, tíz napig forgatták a londoni hangstúdióban. Az eredmény az album 35 percnyi zenei anyagának tökéletes vizuális leképezése, amely az interjúk és Cave folyamatos narrációja révén – melyet a forgatott anyagot nézve, utólag mondott fel telefonjára – a legsötétebb démonaival küzdő művész nyers, törékeny és őszinte vallomása.

A film az idei Velencei Filmfesztiválon debütált, majd az album megjelenése előtt, szeptember 8-án egyszerre mutatták be a világ 950 mozijában. Az elképesztő közönség- és kritikai visszhang hatására – a sajtó rendre az év egyik legerősebb alkotásának tartja – most néhány, exkluzív alkalommal ismét levetítik világszerte.


Jegyár: 3 500 Ft


Rendező: Andrew Dominik

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató