Alexander Puskin: Anyegin

2017. március 21. 19:00 - 22:00

Helyszín: Díszterem

Puskin klasszikusa Moszkva legnépszerűbb színháza, a Vahtangov Színház produkciójában kel életre a színpadon – és a mozivásznakon –, a színház művészeti vezetője, Rimas Tuminas új felfogású rendezésében.

Az Anyegint, Puskin verses regényét sokan a 19. századi orosz világ enciklopédiájának is nevezik. Rimas Tuminas rendezésének különlegessége, hogy a történet Puskin karaktereinek emlékeiből és képzeletéből épül fel, a jelenetek felváltva mutatják a jelent és a múltat, a valóságot és a képzelet szüleményeit. A rendező ügyesen egyensúlyoz a zajos, kavalkád-szerű tömegjelenetek és a csendesen merengő, visszafogott képek között, amelyekből együttesen épülnek fel a múlt darabkái. Mintha csak Tatjána szerelmeslevelének részleteit néznénk, amelyek bekeretezve függenek Anyegin karosszéke felett.

A Vahtangov Színház Anyegin-produkciója világszerte elismerést aratott a kritikusok és a közönség körében, a New York Times „túláradóan energikusnak, magával ragadó szépségűnek” nevezte, amely „örök emléket” nyújt a nézőknek. Szergej Makovetszkijjel a főszerepben, pazar díszletekkel színre vitt előadás a Stage Russia HD színháziközvetítés-sorozat keretében világszerte számos filmszínházban látható, Magyarorszgáon kizárólag az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A magyar felirat Áprily Lajos műfordítása alapján készült.

Jegyinformációk


Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában és internetes jegyvásárló felületén, valamint az Interticket és a Jegymester hálózatában.

Jegyár: 3600 Ft.
Továbbra is van lehetőség 3200 Ft-ért kedvezményes jegy vásárlására azoknak, aki az évad legalább három előadására egyszerre vesz jegyet.

Ez az előadás felvételről látható az Uránia mozivásznán.

Rendező: Rimas Tuminas

Szereplők: Szergej Makovjetszkij, Viktor Dobronravov, Vlagyimir Szimonov, Oleg Makarov, Jevgenyija Kregzsdjee

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató