Háziúr kiadó

Közönségtalálkozó és premier előtti vetítés a Frankofón Filmnapok keretében

2017. március 3. 18:30 - 20:30

Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház - Díszterem

Közönségtalálkozó március 3-án pénteken 18:30-kor, a film után vendégünk a film rendezője, François Desagnat és a főszereplők egyike, Julia Piaton színésznő, akit a Bazi nagy francia lagzikban nyújtott alakításáért kedveltek meg a filmrajongók.

Hubert Jacquin, az egykoron megbecsült szülészorvos a magányos nyugdíjasok ingerszegény életét éli. Nemrég köszönt el munkahelyétől és szeretett felesége is a közelmúltban hunyt el. A teljes apátiából barátja, Samuel próbálja megmenteni, nem sok sikerrel. Hubert, ellenállva minden kísérletnek, inkább a Párizs belvárosában található hatalmas, négy hálószobás lakása biztonságát választja. Kedvenc pékségében is aggódva figyelik elmagányosodását, ahol végül rábeszélik, fogadjon fel egy házvezetőnőt. Csakhogy a házvezetőnő helyett egy albérletet kereső telefonszámát hívja fel. Manuela, a fiatal és extravagáns lány szinte azonnal felforgatja Hubert életét. Egy közösen átbulizott éjszaka mámoros pillanatában Hubert még abba is beleegyezik, hogy a két további üres szobáját is kiadja. Mire józanul is végig gondolhatná, már késő, a lakótárs keresés kezdetét vette. Marion, a szorongó nővér és Paul-Gérard, a válófélben lévő ügyvéd már friss lakótársként jön szembe az előszobájában reggelente.

Az alapvető különbségek ellenére a négy karakter látszólag igen hamar összecsiszolódik, csakhogy a magánéletük alakulásai nem várt hatással lesznek közös együttlétükre, és Hubertnek sem könnyű a saját szokásaitól, beidegződéseitől megválnia.

A Háziúr kiadó film a kacagtató francia vígjátékok hírnevét öregbíti tovább. A történet rendezője és – részben – írója a filmes családból származó Francois Desagnat, akit a hazai közönség A cucc, A 11 parancsolat és a Mint(a)apa rendezéseiről ismerhet. Aktuális történetével nem csak a fiatal közönséget célozza meg, hanem az idősebb korosztály számára is megszívlelendő tanácsokkal szolgál. A film központi figuráját, Hubert megformáló André Dussolliér-t a hazai közönség már jól ismerheti az olyan filmekben nyújtott kiemelkedő alakításainak köszönhetően, mint a Hosszú jegyesség, a Senkinek egy szót se vagy a Szépség és a Szörnyeteg. A Hubert életét felforgató Manuéla szerepében, a többnyire francia televíziós produkcióból ismerhető Bérengére Krief mutatkozik be a hazai közönségnek, míg albérlő társát, Mariont az a Julia Piaton formálja meg, akit a Bazi nagy francia lagzikban nyújtott alakításáért kedveltek meg a filmrajongók. Harmadik társukat, PG-t Arnaud Ducret alakítja, akit leginkább a Nagytudásúak filmekből ismerhetünk.


A 7. Frankofón Filmnapok programja

Rendező: François Desagnat

Szereplők: André Dussolier, Bérengère Krief, Arnaud Ducret, Audrey Looten, Julia Piaton, Nicolas Marié

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató