Lengemesék - premier előtt

Zöld ruhás premier előtti vetítés április 8-án, a vetítés után Berg Judit dedikál!

2017. április 8. 10:00 - 12:00

Helyszín: Díszterem

Azon kedves gyermek vendégeink, akik zöld ruhában érkeznek a film premier előtti vetítésére, kapnak egy-egy dedikált színező rajzot a rajzfilm egyik jelenetéből. A zöld ruhás vendégeinket egy csoportképen megörökítjük a premier előtti vetítés emlékére.
A vetítés után Berg Judit dedikál!
Jegyár 1000 ft

Az esemény a Facebookon is megtalálható ITT

Bővebben a filmről:
Korhatár nélékül megtekinthető!

A lengék a Nádtenger apró, de bátor, zöldbőrű őrei. A gyerekeket csak akkor avatják őrzővé, amikor bebarnul a hajuk. Addig viszont unalmas az élet, mivel zöldhajúként tilos nádirigón repkedni, vízre szállni, sőt még a békaderbin sem vehetnek részt. Füttyös Vilkónak legnagyobb álma, hogy végre ő is őrző lehessen, ám a kíváncsisága folyton bajba sodorja. Amikor azonban a Nádtenger ellenségei, a harácsok, a hattyúkkal szövetkeznek, az egész tó veszélybe kerül. Az őrzők tehetetlenek, de Vilkó vakmerő tervet eszel ki, hogy megmentse otthonát és fogságba esett barátját, Táltost. Szerencsére nincs egyedül, mert Nagyapó, a vízisiklók és a békák is a segítségére sietnek…

A József Attila-díjas Berg Judit (Rumini, Két kis dinó, Maszat, Hisztimesék) népszerű, Lengemesék-sorozata alapján készült film a legkisebb korosztályt – a bölcsődéseket, óvodásokat, kisiskolásokat – szólítja meg. A Lengemesék epizódjait eddig sorozat formájában ismerhette a közönség, most egészestés történet készült a lengék kalandjaiból Pálfi Zsolt rendezésében, aki korábban a rajzfilmsorozatot is készítette. A karakterek többek között a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Kubik Anna és a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Faragó András (Sulyom király) hangján szólalnak meg. A bájos történet és a szerethető karakterek csodás birodalomba vezetik el a nézőket ebben a hiánypótló alkotásban.


Rendező: Pálfi Zsolt

Írta: Berg Judit
Társíró: Hernádi Edit
Látványterv: Timkó Bíbor
Fényképezte: Antók Krisztián
Animációs vezető: Bárdos Attila
Producer: Temple Réka

"Minden kisgyermekes szülő álma egy olyan, moziban látható animációs film, amely nem túl hosszú, nem túl villódzó, van értelmes története, ráadásul nem minden szereplőjének ugyanaz a színész a magyarhangja egy személyben. Nos, az álom valóra vált. Múlt csütörtökön került a mozikba Berg Judit Lengemesék című nagy sikerű mesekönyvsorozatának egész estés filmváltozata."

"A nem túl hosszú, 64 perces film a villódzó, poénvadász amerikai kommerszekkel ellentétben lassú folyású, a Berg Judit könyveihez készített grafikát életre keltő 2D-s számítógépes technika pedig jól illik a kisgyerekek képi világához."

(mno.hu - Sashegyi Zsófia: Film a Lengemesékből: nem villódzó, nem poénvadász, ezért is jó)

» « 2018. Június
H K Sz Cs P Sz V
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301

Hírlevél feliratkozás

Az Uránia heti moziműsora

Metropolitan Opera HD Live 2018-2019

Metropolitan Opera HD Live Nyári válogatás

Bolsoj Balett 2018/2019

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

NYÁRI nyitva tartás

Pénztár
és az Uránia Kávéház
/augusztus 20-ig/
hétköznapokon: 13:30 – 21:00
hétvégén: 10:30 – 21:00

© Uránia Nemzeti Filmszínház

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
adatvédelmi nyilatkozat