Exhibition: David Hockney a londoni Királyi Művészeti Akadémián

2018. február 10. 11:00 - 12:30

Helyszín: Díszterem

David Hockney (1937-) festő, grafikus, díszlettervező és fotográfus Nagy-Britannia jelenleg talán legelismertebb képzőművésze. Az Exhibition on Screen sorozatban látható portréfilm két nagyszabású kiállításán keresztül mutatja be művészetét és személyét. Az egyik 2012-ben, a másik 2016-ban volt látható a Royal Academy of Arts termeiben. A 2012-es A Bigger Picture című tárlaton a szülőföldje, Yorkshire környékén készült mintegy százötven tájképét vitte közönség elé, a 2016-os 82 Portrait and One Still Life című kiállításon pedig a Los Angeles-i műtermében 2013 és 2016 között készült portrésorozatot, amelyben ismerőseit, művészbarátait, vagy egyszerűen olyan embereket örökített meg (ugyanabban a székben, ugyanazzal a kék háttérrel), akik valamilyen módon keresztezték útját ezekben az években. Készült például portré John Baldessari képzőművészről, Edit Devaney kiállítási kurátorról, Larry Gagosian galeristáról, Frank Gehry építészről, Benedikt Taschen kiadóról, Berry Humphries komikusról, valamint Hockney testvéreiről, Johnról és Margaretről, sőt élete nagy szerelméről, Gregory Evans menedzserről és múzsájáról Celia Birtwell textiltervezőről. De olyan hétköznapi emberekről is, mint Hockney házvezetőnője, masszőre, vagy az a fickó, aki a kocsiját jött lemosni. A dokumentumfilm révén a jelenkori művészet egyik legnagyobb alakjának titkai tárulnak fel, részben a művész saját előadásában, részben szakértő kommentátorok révén, s kicsit közelebbről megismerhetjük a Los Anegeles-i művészvilág tagjait is.
Hockney egyébként 2015-ben Budapesten is kiállított – bár ez nem része a portréfilmnek -, a Mai Manó Házban mutatta be polaroid kompozícióit.


Jegyinformációk

Belépőjegy: 3600 Ft

Diák, nyugdíjas és pedagógus kedvezmény: 3200 Ft

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában, online felületén, valamint az Interticket és a Jegymester hálózatában.
Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a kedvezmény érvényesítésére csak a pénztárban történő jegyváltáskor van lehetőség. A kedvezményekre a jogosultságot a pénztárnál kérjük igazolni.

Rendező: Phil Grabsky

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató