MASZKVISELÉS ÉS EGYÉB JÁRVÁNYÜGYI INTÉZKEDÉSEK


Tisztelt Nézőink!

A Kormány 431/2020. (IX. 18.) számú rendelete alapján az Uránia Nemzeti Filmszínházban a látogatók számára nyitva álló helyiségek mindegyikében - a 6. életévüket be nem töltött kiskorúak kivételével - mindenki számára kötelező a száj és orr eltakarására alkalmas maszk viselése. Mindez azt jelenti, hogy az épület egész területén, az ott tartózkodás teljes időtartama alatt – a filmvetítés közben is! – kötelező az arcot és orrot egyidejűleg takaró védőmaszk használata, kivéve a kávézóban az étel- és italfogyasztás időtartamára. 

A rendeletnek megfelel orvosi maszk, munkavédelmi maszk illetve textil vagy más anyagból készült maszk, amelyet oly módon kell viselni, hogy az orrot és a szájat folyamatosan elfedje. Az orrnak és a szájnak sállal vagy más módon való eltakarása nem felel meg a rendeletben foglaltaknak. 

Az Uránia Nemzeti Filmszínházba csak olyan személy léphet be, aki maszkkal rendelkezik, és azt az előírásoknak megfelelően viseli. Nem áll módunkban látogatónknak maszkot biztosítani.

Azt a személyt, aki a maszkot a mozi munkatársának felszólítására sem viseli, a mozit üzemeltető személyzet köteles a látogatásból, illetve bármilyen más kiszolgálásból kizárni és gondoskodni arról, hogy e személy a Uránia Nemzeti Filmszínház területét elhagyja. Amennyiben a jogsértő személy a távozásra való felszólításnak nem tesz eleget, az üzemeltető haladéktalanul a rendőrség segítségét fogja kérni. Ilyen esetben a jegy árát nem térítjük vissza.

A rendeletben foglaltak betartatását a kereskedelmi hatóság, illetve a rendőrség ellenőrzi. A kereskedelmi hatóság a rendőrség közreműködésével a maszkviselés be nem tartatása esetén a mozi üzemeltetőjét első alkalommal figyelmeztetésben részesíti, második alkalommal 100 000-tól 1 000 000 forintig terjedő bírsággal, harmadik alkalommal az intézmény legalább 3 napra, legfeljebb 1 évre való bezáratásával bünteti. A negyedik alkalommal és minden további alkalommal a kötelezettségszegések alkalmainak számával megegyező számú napra, legfeljebb egy év időtartamra ideiglenesen bezárathatja az intézményt.

A büntető szankció csak akkor nem alkalmazható az üzemeltetővel szemben, ha az a szükséges intézkedéseket megtette, a jogsértő személyt felszólította távozásra, s miután az ennek nem tett eleget, a rendőrséget értesítette.

 A filmszínház területén fokozottan fertőtlenítünk minden felületet. A pénztáraknál és a ruhatári pultoknál kézfertőtlenítőket helyeztünk el. Kérjük látogatóinkat, hogy a moziba érkezve fertőtlenítsék kezüket!

Nézőinket arra kérjük, hogy betegen (lázasan, felső légúti, illetve a fertőzés gyanúját felvető egyéb panaszokkal) ne látogassanak el az Urániába. Gyógyulásuk érdekében maradjanak otthon, jegyüket adják át hozzátartozóiknak, ismerőseiknek.

Kérjük valamennyi látogatónkat, hogy az épület közönségforgalmi területein tartózkodva törekedjenek a biztonságos (1,5 méteres távolság) betartására.

Ebben a saját és mások egészségére sok kockázatot jelentő időszakban megértésüket és együttműködésüket kérjük a szigorú, de indokolt szabályok betartásában és betartatásában.

Budapest, 2020. szeptember 21.

Elekes Botond

a Nemzeti Filmszínház Nonprofit Kft. ügyvezetője

Pénztárnyitás és Emeleti kávézó: Az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató