NT Live - Macska a forró bádogtetőn

Sienna Millerrel és Jack O’Connall-lal szeptember 18-án az Uránia mozivásznán.

2018. szeptember 18. 19:00 - 22:15

Helyszín: Díszterem

Very dry – írta az előadásról a Whats On Stage kritikusa. Arra utalt ezzel, hogy Bendict Andrews 2017-es rendezése visszatért Tennessee Williams eredeti 1955-ös változatához és nem az Elia Kazan kérésére írt optimistább változatot követi.

A történet egy forró éjszakán kezdődik, Mississippiben egy déli gyapotültetvényes família birtokán, ahol összegyűlik a szűkebb család, hogy megünnepeljék a nagyapa, Big Daddy születésnapját. A forróság ugyanolyan nyomasztó, mint a szereplők hazugságai.  Eljön a nagyobbik fivér, számtalan gyerekével és öccse, a gyerektelen Brick, a darab valódi főszereplője, egy kiöregedett, alkoholista futballsztár, akit már hidegen hagy vonzó felesége, Maggie is. Brick és Maggie héja-nászukat vívják titkaik és tönkrement házasságuk romjain. A nagypapa halálos beteg, de a családtagok eltitkolják ezt előle, hogy minél nagyobb darabot hasíthassanak majd az örökségből. Brick a maga módján lázad ez ellen, egy elkorcsosult társadalom ellen, amely „taszító gyerekek által reprodukálja önmagát“. A tét a család jövője.

Andrews mai környezetbe helyezi Tenessee Williams klasszikusát, a szereplők mobilt használnak például.  Rendezése a leplezetlenségével is meghökkenti a nézőt. A főszerepet alakító Jack O’Connel például anyaszült meztelenül jelenik meg a színpadon a darab elején, a zuhany alatt, begipszelt lábbal és egy pohár whiskeyvel a kezében, majd az egész felvonást egy szál törölközőben játssza végig. A fullasztó légkör itt-ott szelíd humorral is ötvöződik.

A New York Times a darabot Andrews izgalmas visszatéréseként ünnepelte a Vágy villamosa emlékezetes rendezése után. A további szerepekben olyan sztárokat láthatunk a mozivásznon, mint a Maggie-t alakító Sienna Miller vagy az öreg figurájában brillírozó ír Colm Meaney.

Az NT Live sorozatban vetített Macska a forró bádogtetőn a londoni West Enden, az Apollo Theatre-ben került színpadra 2017 nyarán.

Jegyinformációk

Jegyár: 3600 Ft
Diákok, nyugdíjasok és pedagógusok kedvezményes 3200 Ft-os áron válthatnak jegyet.

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában és internetes jegyvásárló felületén, valamint az Interticket hálózatában. A kedvezményes jegyvásárlásra csak személyesen, az Uránia jegypénztárában van lehetőség. Megértésüket köszönjük!


Ez az előadás felvételről látható az Uránia mozivásznán.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket. Megértésüket köszönjük!

Rendező: Benedict Andrews

Maggie - Sienna Miller
Brick - Jack O'Connel
Mae - Hayley Squiries
Big Mama - Lisa Palfrey
Big Daddy - Colm Meaney
Cooper - Brian Gleeson



"Brick meztelenül, szétvetett lábbal ül szemben velünk a zuhany alatt és öklendezik. Ezzel a képpel indul az előadás" - írja az Art 7 kritikája. Olvassa el!

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató