NT Live - Macbeth

2018., szeptember 25., kedd 19:00 és november 25., vasárnap 19:00

2018. szeptember 25. 19:00 - 21:40

Helyszín: Díszterem

A XI. századi Skócia véres viszonyai közepette mindenki a túlélésért harcol. Macbethet, a skót király hadvezérét, a norvég betolakodók vitéz legyőzőjét az elemi sötétség erői kerítik hatalmukba és hajtják a korona felé, hogy végül növekvő hatalmától megszédülve, nemtelen eszközökkel, királyát orvul megölve szerezze meg a trónt. De bűnnel megkaparintott hatalma nem maradhat fenn.

A Macbeth Shakespeare legintenzívebb és legrémisztőbb tragédiája, amelyet ezúttal Rufus Norris állít színpadra, Rae Smith apokaliptikus, modern díszletei között, Rory Kinnearral Macbeth és Anne-Marie Duff-fal a gonosz lelkű Lady Macbeth szerepében. “Finom szereposztás” – jegyezte meg az egyik kritika. Kinnear korábban emlékezeteset alakított az NT Live közvetítésekben is vetített 2010-es Hamlet címszerepében, majd Jágóként a 2013-as Othellóban, tavaly pedig ő játszotta Marxot Az Ifjú Marxban. Anne-Marie Duff nem annyira a klasszikus szerepekből ismert, a Mr. Polly lázadásában nyújtott alakításáért BAFTA-díjat kapott, s emlékezeteset nyújtott a Shameless című tévésorozatban valamint a 2015-ös Szüfrazsett című mozifilmben.

Jegyinformációk

Jegyár: 3600 Ft
Diákok, nyugdíjasok és pedagógusok kedvezményes 3200 Ft-os áron válthatnak jegyet.

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában és internetes jegyvásárló felületén, valamint az Interticket hálózatában. A kedvezményes jegyvásárlásra csak személyesen, az Uránia jegypénztárában van lehetőség. Megértésüket köszönjük!

Rendező: Rufus Norris

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató