Két nap, egy éjszaka - Premier előtt!

Jótékonysági vetítés a Hősök Tere támogatására, okt. 21-én

2014. október 21. 18:30 - 21:00

Helyszín: Díszterem

 

Október 23-án kerül a magyar mozikba az Oscar- és Arany Glóbusz-díjas Marion Cotillard és a kétszeres Arany Pálma-díjas Dardenne-testvérek közös filmje, amelyet az Uránia Nemzeti Filmszínházban már a premier előtt két nappal megtekinthet a közönség, ráadásul egy jótékonysági vetítés keretében.

A film az egymás mellett kiállásról, a hétköznapi hősökről szól, pontosan úgy, ahogy a Hősök Tere kezdeményezés (http://www.hosoktere.org) is, amely meg kívánja adja az első lökést az embereknek, hogy tegyenek egymásért, segítsék egymást. Az Uránia és a filmet forgalmazó Mozinet a jegybevétel felét a Hősök Terének ajánlja fel, így segítve a kezdeményezés sikerét Magyarországon.

A vetítést beszélgetés követi a Hősök Tere szervezésében. Egységes jegyár: 1.500 forint.

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában és honlapján.

Az online jegyvásárláshoz kattintson ide!

Bővebben a filmről:

Sandra (Marion Cotillard) évekig dolgozott egy gyárban, de néhány hónapos betegszabadsága után főnöke lehetetlen feladat elé állítja: csak akkor jöhet vissza, ha rábeszéli kollégáit, hogy azok mondjanak le az év végi bónuszukról. A cég indoklása szerint nincs forrás egyaránt a bónuszokra és Sandra fizetésére. A gyenge, megalázott nő szembeszáll az őt elbocsátó vállalattal: a hétvégét kollégái győzködésével tölti, hogy félelmeit és saját korlátait leküzdve új emberként nézzen szembe hétfőn reggel a feletteseivel.

A belga Dardenne-testvérek az elmúlt másfél évtizedben az európai művészfilm egyik legjelentősebb alkotóivá váltak. Alkotásaik – köztük a Lorna csendje és a Srác a biciklivel – elsőként Cannes-ban mutatkoztak be, ahonnan mindig díjjal távoztak. Legújabb filmjük, a Két nap, egy éjszaka főszereplőjéül a kortárs francia mozi legnagyobb csillagát, a gyönyörű Marion Cotillard-ot választották. A hollywoodi filmekben (Eredet, A sötét lovag: Felemelkedés, Éjfélkor Párizsban) is gyakran szerepet vállaló Oscar-díjas színésznő legnagyobb szakmai sikerei, a Piaf és a Rozsda és csont után ismét megdöbbentően hiteles és igazán emlékezetes alakítást nyújt.

! A film az Élik az életüket c. vetítéssorozatban látható !
Tovább az esemény részletes programjához

Rendező: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne

Szereplők: Marion Cotillard (Sandra), Olivier Gourmet, Catherine Salée, Fabrizio Rongione, Christelle Cornil

Maszkviselés és egyéb járványügyi intézkedések

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

Metropolitan Opera 2021/2022

Uránia Aranykönyv

MMA

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó, a mozi nyitvatartási ideje alatt ismét üzemel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató