Bolsoj Balett 2021/2022 - Cesare Pugni: A fáraó lánya

MŰSORVÁLTOZÁS: A május 1-ére meghirdetett közvetítés technikai okokból elmarad

2022. május 1. 17:00 - 20:00

Helyszín: Díszterem

Elmarad

A nemzetközi forgalmazó közlése nyomán sajnálattal tudatjuk, hogy a kialakult helyzetben a Bolsoj Balett A fáraó lánya című előadásának élő közvetítése, amelyre 2022. május 1-én, 17 órától került volna sor, technikai okokból nem tud megvalósulni, ezért elmarad.

Az urániabeli előadásra online megvásárolt jegyek árát az Interticket automatikusan visszautalja a vásárlóknak. A tényleges jóváírások a pénzügyi szolgáltatók belső eljárási rendjétől függően 30-60 napon belül teljesülnek.

A filmszínház pénztárban vásárolt jegyek visszaváltására a helyszínen, a pénztár nyitva tartási idejében, 2022. május 31., keddig, a jegyek és a számla bemutatása mellett van mód.
Kérjük, vegyék figyelembe, hogy filmszínházunk 2022. április 24. és 28. között rendezvény miatt zárva tart.
Megértésüket köszönjük!

***

1862-ben ezzel a darabbal aratta első nagy sikerét Szentpétervárott a cári balett fénykorának vezető balettmestere, Marius Petipa. A darab zenéjét szerző Cesare Pugni pedig 1851-től működött a cári udvarban, az uralkodói balettkar zeneszerzőjeként.

A darab romantikus története tulajdonképpen egy angol utazó ópiumálma, aki a homokvihar elől egy piramisba menekül. Ott az ópium hatása alatt visszarepül az ókorba, és a piramisban nyugvó múmiua, egy néhai fáraólány, Aspicia szerelmeseként tűnik fel. Álombeli szerelmük nem érhet révbe, mivel Aspiciát a núbiai király feleségének ígérte a fáraó, ezért a szerelmesek megszöknek és a Nílus mentén menekülnek. A núbiai király üldözőbe veszi őket. Egy halászat során a pár elszakad egymástól. Mindkettőjüket elfogják, s a férfit mint a fáraólány csábítóját kígyómarás általi halálra ítélik, ahová azonban a fáraólány is követni akarja. Ezt látva a fáraó végül megkegyelmez nekik és engedélyezi egybekelésüket. Ekkor, a tetőponton az álom véget ér: az angol utazó felébredve a furcsa álom emlékével tekint a néhai királylány múmiájára.

A Bolsoj Balett 2021/2022 évadának további előadásai az Urániában >>

Jegyinformációk

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában, online felületén, valamint az Interticket hálózatában.

Belépőjegy: 3600 Ft
Továbbra is van lehetőség 3200 Ft-ért kedvezményes jegy váltásra azoknak, akik az évad legalább három különböző előadására váltanak jegyet egyszerre. 

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket.
Megértésüket köszönjük!
Az Uránia Nemzeti Filmszínház Igazgatósága

Rendező: Pierre Lacotte

Díszlet: Pierre Lacotte
Fény: Damir Ismagiljo 
Vezényel: Pavel Klinicsev
Táncolják:  Jekatyerina Kriszanova (Aspicia), Vladiszlav Lantratov (Lord Wilson), Ivan Szorokin (John Bull, a szolgája), Jelizaveta Kokoreva (Ramze, Aspicia núbiai szolgálólánya), Jegor Gerasenko (halász), Eva Szergejenkova (a halász felesége), Alexander Fadejecsev (a fáraó), Jurij Osztrovskij (Nubia királya), Alexander Vodopetov (a Nílus istene), Alexeij Loparevics (főpap)

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

Met 2022-23 borító

 

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató