Mi, magyarok sorozat: Magyar szépségkirálynő Dél-Afrikában

MAGYARSÁG HÁZA FILMKLUB EXTRA

2022. április 21. 18:00 - 20:30

Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház - Csortos terem

Papp Bernadett egykori magyar szépségkirálynő portréja (Dél-Afrika) / Rendező: Gulyás József / 60 perc / A vetítés utáni beszélgetés vendége: Papp Bernadett és Gulyás József

Szépség, boldogság, győzelem. Tündérmesének indul a történet, de váratlanul tragikusra fordul. Papp Bernadett – Bernadett Mills szerint azonban minden azért történik velünk, hogy tanuljunk belőle.

 A rendszerváltozás környékén a szépségiparban is óriási változások kezdődtek. Újra rendeztek szépségversenyt, s az idősebbek még emlékeznek rá, hogy az első Miss Hungary győztese a balatonboglári Molnár Csilla Andrea lett, aki rejtélyes körülmények között meghalt.

A szintén a Balaton környékén élő gimnazista Papp Bernadett nagyon kíváncsi volt, vajon mi állhat az ügy hátterében. Ezt úgy tudhatta meg a legkönnyebben, hogy ha ő is benevez a versenyre. Így is tett, és kezdetét vette a tündérmese. Megnyerte a magyarországi döntőt, és Miss Hungary-ként a dél-afrikai világversenyre utazhatott.

A film Bernadett dél-afrikai otthonában kezdődik, ahol mesélni kezdi a régi sztorit, ezzel egyidőben jelen életének eseményeibe is bepillanthatunk. Meglátogat egy régi barátot, aki remek magyar ételeket készít. Szervízbe viszi kocsiját, ahol a tulajdonosról kiderül, hogy szülei Magyarországról vándoroltak be, és törve bár, de ő is beszéli a magyart. Magyar tanfolyamra viszi fiait, mert velük nem sikerült elsajátíttatni az anyanyelvet. Közben gyönyörű vágóképeken ismerkedünk az egzotikus környékkel.

A múlt eseményei is feltárulnak. A johannesburgi döntő után Bernadett életébe belép a Nagy Ő egy dél-afrikai férfi személyében. Persze, haza kell utazni, folytatni a gimit, felvételizni akar az egyetemre. Egyszer azonban jön a levél Dél-Afrikából, hogy beszéljék meg a jövőt. Bernadett kiutazik, s nem sokkal később már az ottani egyetemen folytatja tanulmányait. Esküvőt terveznek, amikor tragikus hírt kap: édesanyját meggyilkolták. Az esküvőt természetesen elhalasztják. A nyomozás során nem derül ki semmi.

Bernadett két gyermeket szül, sikeres lesz a munkában, de házassága válással végződik. Fel tud azonban állni a padlóról, önálló vállalkozásba fog: vendégházat működtet. Mottója ez:

A múlt történelem.
A jövő rejtély.
A mai nap a jelen ajándéka.

A vetítésen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Kedves Nézőink! A weboldali regisztráció betelt, a várólistára a regisztracio@magyarsaghaza.info címen jelentkezhetnek.

A Mi, magyarok - Magyarság Háza Filmklub Extra sorozatról

A Magyarság Háza 2020-ban, a Nemzeti Összetartozás Éve alkalmából kezdett bele annak a különleges portrésorozatnak a megvalósításába, amelynek eredményeként aztán ötvenhárom, közel egész estés film készült el, szerte a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő magyar emberekről, közösségekről, külhoni alkotók közreműködésével. 

A sorozat bővebb leírása, teljes programja itt érhető el. >>>Regisztrációs űrlap


Múltbeli eseményre nem lehet regisztrálni


Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

  
Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató