MET 2022/23 - Wolfgang Amadeus Mozart: A varázsfuvola

Az operairodalom egyik legkedveltebb alkotása új rendezésben a Met színpadán

2023. június 11. 18:00 - 21:30

Helyszín: Díszterem

Új produkció

Az operairodalom egyik legkedveltebb alkotása 19 év után új rendezésben kerül a Met színpadára.  A híres angol rendező, Simon McBurney merész vízióját a The Wall Street Journal kritikusa így méltatta: „a legjobb produkció, amelyet Mozart operájából valaha láttam”. A Met zenekarát Nathalie Stutzmann vezényli. A zenekari gödröt megemelik, hogy a zenészek is láthatóak legyenek, és lehetővé váljon az interakció a szereplőkkel. A Met új színrevitelében McBurney a színházi eszközök sorát használja: vetítéseket, hangeffektusokat és akrobatikai elemeket is alkalmaz, hogy illeszkedjen Mozart meséjének látványához és drámájához. A zseniális szereplőgárdában Erin Morley szoprán Pamina, Lawrence Brownlee tenor Tamino, Thomas Oliemans bariton Papageno, Kathryn Lewek szoprán az Éj királynője, Stephen Milling basszus pedig Sarastro szerepében lép színpadra.

A varázsfuvola bemutatója 1791-ben Bécsben volt a Freihaus-Theater auf der Wiedenben. A darab egy magasztos tündérmese, amely szabadon mozog a földi komédia és a nemes miszticizmus között. A darab azzal a világos szándékkal íródott, hogy a közönség minden rétegét megszólítsa. A történetet singspiel („daljáték”) formátumban mesélik el. A zeneszerző és a librettista, Emanuel Schikaneder (1751–1812) színész, énekes egyaránt szabadkőművesek voltak, és a műben végig szabadkőműves jelképeket használnak. A történet azonban olyan univerzális, mint bármelyik tündérmese. Wolfgang Amadeus Mozart (1756–1791) három hónappal A varázsfuvola premierje után halt meg, ez az utolsó színpadi műve.

A 2022/23-as MET-évad további közvetítései itt érhetők el>>>

Jegyinformációk

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában, online felületén, valamint az Interticket hálózatában.

Belépőjegy: 4900 Ft
Továbbra is van lehetőség 4500 Ft-ért kedvezményes jegy váltásra azoknak, akik az évad legalább öt különböző előadására váltanak jegyet egyszerre.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket.
Megértésüket köszönjük!
Az Uránia Nemzeti Filmszínház Igazgatósága


 

Rendező: Simon McBurney

Vezényel: Nathalie Stutzmann
Szereplők: Erin Morley (Pamina), Kathryn Lewek (Az éj királynője), Lawrence Brownlee (Tamino), Brenton Ryan (Monostatos), Thomas Oliemans (Papageno), Alan Held (Mesélő), Stephen Milling (Sarastro)

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató