Brazília ötször: Monet-vörös

Johannes Van Almeida festő a börtönből szabadulva új életet akar kezdeni

2023. június 17. 19:30 - 22:00

Helyszín: Díszterem

Vendégünk a film rendezője: Halder Gomes

A film Johannes Van Almeida festő történetét meséli el, aki a börtönből szabadulva új életet akar kezdeni. Portugáliába utazik, ám ott váratlan találkozások írják felül terveit. Ugyanis találkozik két titokzatos nővel: Antoinette-tel, a műkereskedővel, valamint Florence Lizz-zel, a válságban lévő színésznővel. A Lisszabonban, Párizsban és Londonban játszódó cselekményt a rendező festészet iránti szenvedélye ihlette. Halder Gomes ugyanis, amikor éppen nem forgat, ennek a művészetnek szenteli ideje nagy részét.

Halder Gomes Brazília egyik legkreatívabb és legnépszerűbb filmkészítője. Fortalezában született és jelenleg is itt él. Pályafutását a taekwondo mestereként harcművészeti filmekben kaszkadőrként kezdte Los Angelesben, még a 90-es években. 2013-ban ő rendezte a Cine Holliúdy című vígjátékot, amely Brazíliában hatalmas kasszasiker lett, és fordulópontot jelentett a karrierjében. Halder arról is nevezetes, hogy otthonosan mozog a különböző filmes műfajokban (vígjáték, dráma, akció, dokumentumfilm).  A Monet-vörös (Vermelho Monet) című filmje a festészet és a művészet iránti szenvedélyéből született. 

***

“Vermelho Monet” conta a história de Johannes Van Almeida, um pintor decadente que deixa a prisão após acusações de falsificações e segue para terras portuguesas tentando recomeçar a vida. No entanto, seu plano toma outros rumos quando a marchand de arte Antoinette e a atriz internacional em crise Florence Lizz surgem em sua vida. Ambientado em Lisboa, Paris e Londres, a trama foi inspirada na paixão do diretor pela pintura. De acordo com Halder Gomes, é a ela que o cineasta dedica a maior parte do tempo quando não está filmando.

A Brazília ötször sorozat további vetítései >>>

Rendező: Halder Gomes

Opertatőr: Carina Sanginitto
Zene: Herlon Robson Braz
Szereplők: Chico Diaz, Maria Fernanda Cândido, Samantha Heck Müller

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató