Faludi DO-KU Filmklub - Regina

2015. február 4. 18:45 - 20:15

Helyszín: Fábri terem

Filmszínházunk 2003 óta sikerrel ad otthont a Faludi Ferenc Akadémia dokumentumfilmes fórumának, amely a 6.45 című játékfilmes filmklubot váltja, és a hagyományos dokumentumfilmek mellett az animációs, a tudományos ismeretterjesztő, továbbá a néprajzi, illetve a természetfilmek legjobbjaiból is bemutat néhányat. A vetítéseket követő beszélgetéseken a nézők a filmek alkotóival is találkozhatnak, és részt vehetnek a látottak közös elemzésében.

Szeretettel várjuk 2015. február 4-én 18.45-kor az Uránia Nemzeti Filmszínház Fábri termébe, vetítésre kerül GROÓ DIANA: REGINA /2013/ című dokumentumfilmje. A meseszerű, sodróerejű kreatív film, drámai erejű portré a világ első női rabbijáról: Regina Jonasról/ 1902-1944/

A vetítés utáni beszélgetés vendége Groó Diana rendező.

Bérletek az Uránia Nemzeti Filmszínházban kaphatók, belépőjegyek a helyszínen, a kezdés előtt válthatók.

Bővebben a filmről

A náci uralom és a világháború idején prédikációiból és példátlan odaadásából erőt és bátorságot merített az üldözött német zsidóság.

Regina Jonasról csupán egyetlen fotó, néhány visszaemlékezés, sajtóanyag és levelezés maradt fenn. Több mint kétéves levéltári, filmarchívumi kutatás áll az elkészült film mögött.

A 63 perces film több száz forrásból megszerzett, közel 50 órányi korabeli archív és egészen ritka amatőr felvétel és fotó történeti dokumentum felhasználásával készült.

Regina Jonas utolsó prédikációját 1944 októberében mondhatta el, ezután vele együtt Auschwitzba indult a vonat. Az utolsó időkben sincs benne harag vagy gyűlölet, helytállásra és hálára buzdít, miközben zakatol a vonat és a szemünk előtt futnak a tudjuk hova vezető sínek.

Rendező: Groó Diana

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

Met 2022-23 borító

 

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató