8. Koreai Filmfesztivál megnyitó

2015. november 10. 18:00 - 20:00

Helyszín: Díszterem

A fesztivál hivatalos megnyitójára november 10-én kedden 18 órakor kerül sor az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A megnyitó keretében Im Keun Hyeong, a Koreai Köztársaság magyarországi Nagykövetének ünnepi beszéde után az Uránia igazgatója, Elekes Botond köszönti a fesztivál látogatóit.

Ezt követően a magyar tagokból álló koreai hagyományörző tánccsoport, a Mugunghwa előadását, majd a Koreai Kulturális Központ gayageum együttesének fellépését láthatják a nézők.

A rövid színpadi műsor után a Kalózok című kosztümös kalandfilmet vetítjük, eredeti nyelven, magyar felirattal. A humoros kalandokat és izgalmas harci jeleneteket ígérő Kalózok 2014 egyik legsikeresebb filmje volt hazájában, 8,7 millió eladott mozijeggyel.


Regisztrációs űrlap


Múltbeli eseményre nem lehet regisztrálni


A film megtekintését 16 éven felüli nézőinknek ajánljuk!

Bővebben a filmről:


A 15. század hajnalán I Szonggje tábornok megdönti a Korjo királyság hatalmát, hogy saját dinasztiát alapítson. A hazaárulással nem ért egyet egyik tisztje, Csang Szadzsong, ezért I meg akarja öletni. A férfi elmenekül és banditának áll. Néhány évvel később az I által frissen megalapított Csoszon királyság Ming-dinasztiától kapott hűbéri pecsétjével elindul egy hajó Kínából Csoszon felé, ám útközben rátámadnak egy bálnára, ami széttöri a hajót és elnyeli a pecsétet. Az életüket féltő hivatalnokok a királynak azt hazudják, kalózok rabolták el az értékes kincset, így elrendelik a kalózok levadászását. A kalózokat azonban egy gyönyörű és veszélyes nő, Jovol vezeti, és nem adja könnyen a bőrét. Megindul a hajsza a pecsétet lenyelő bálna után, amibe Szadzsong is beszáll a busás jutalom reményében. Csakhogy a szárazföldi bandita mit sem ért a hajózáshoz, ráadásul a rablóbandája sem egészen épelméjű.

A humoros kalandokat és izgalmas harcjeleneteket ígérő Kalózok 2014 egyik legsikeresebb filmje volt hazájában 8,7 millió eladott mozijeggyel. Férfi főhőse a hazánkban különösen népszerű Kim Namgil, akinek Egy szépség képmása című filmje már szerepelt a Koreai Filmhét programjában. Női párja, Szo Jedzsin a Kalózokban nyújtott alakításáért elnyerte a koreai Oscarnak számító Nagy Harang gálán a legjobb női főszereplőnek járó díjat.

Tovább a 8. Koreai Filmfesztivál teljes programjához

Rendező: I Szokhun (Lee Seok-hoon)

Szereplők:
Kim Namgil
Szon Jedzsin (Son Yae-jin)
Ju Hedzsin (Yoo Hae-jin)
Kim Vonhe (Kim Won-hae)
Pak Csholmin (Park Chul-min)

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató