Shakespeare: Tévedések vígjátéka

A londoni Shakespeare's Globe Színház előadása Karácsonykor

2016. december 27. 18:00 - 23:00

Helyszín: Díszterem

Végy egy egymásról mit sem tudó ikerpárt (mindkettejüket hívják Antipholusnak), és egy pár egymásról mit sem tudó szolga ikerpárt (mindkettejüket hívják Dromiónak), vesd bele őket egy városba, mely boszorkányságairól híresült el, s így minden hozzávalód megvan már a színpadi káoszhoz. Az egyik Antipholus megdöbben, milyen kedvesen fogadják külhonban, a másik elszörnyed, mennyire cudarul bánnak vele otthon. A két Dromiót csúnyán elpáholják azért, mert követték a „rossz” utasításokat.

A lényegében Plautus egyik farce-án alapuló cselekménnyel Shakespeare-nek sikerül jóval felülmúlnia a római elődje által teremtett felfordulást, és felépítenie egy harsány bohózati elemekkel és rémálomszerű társadalmi feszültségekkel teli kesze-kusza mesét, melynek alapja, hogy ketten nem egy malomban őrölnek.

Ez a mindig telt házzal menő vígjáték eredeti reneszánsz kosztümöket és díszletet alkalmaz. A közönség gurgulázó nevetése kíséri végig a darabot, ami telis tele „a lehető legnevetségesebb zűrzavarral, amit csak kutyára, macskára vagy egy identitásválságon keresztül menő szolga fejére zúdítani lehet.” (London Theatre Guide).

Jegyinformációk

Belépő: 3600 Ft

Továbbra is van lehetőség 3200 Ft-ért kedvezményes jegy vásárlására azoknak, akik a színházi válogatás legalább három különböző előadására váltanak jegyet egyszerre. 

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában és honlapján, valamint az Interticket és a Jegymester hálózatában.

Rendező: Blanche McIntyre

Szereplők: Stefan Adegbola, Andy Apollo, Paul Brendan, Linda Broughton, Gershwyn Eustache Jr, Becci Gemmell, Peter Hamilton Dyer, Simon Harrison, Emma Jerrold, Hattie Ladbury, James Laurenson, Matthew Needham, Anne Odeke, Brodie Ross, Jamie Wilkes

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató