Zsidó Művészeti Napok 2017 - Szőke Nikoletta és Takács Nikolas koncert

2017. május 11. 19:00 - 20:30

Helyszín: Díszterem

Jiddis jazz a Brodwayról

Különböző irányokból indultak, mégis egy helyre érkezett meg Szőke Nikoletta és Takács Nikolas, így kettősük produkciója valódi kuriózum a hazai zenei palettán. Egymás karrierjét már régóta figyelték, végül Barcza Horváth József, Niki férje és producere hozta össze az első személyes találkozót. Az első perctől kezdve megvolt az emberi és a zenei összhang közöttük, így nem volt nehéz megtalálni azt az izgalmas zenei világot, ami hidat képez a jazz, a soul és a pop között.

Nikoletta és Nikolas a Zsidó Művészeti Napokra egy különleges műsorral készül. A XX. század meghatározó, zsidó származású slágergyárosainak legismertebb szerzeményeit adják majd elő. Zerkovitz Bélától Burt Bacharach-on át Alan és Marilyn Bergman munkásságán keresztül Michel Legrand-ig a nézőkkel együtt fedezik  föl azt a hangulatot, zsenialitást, kreativitást, muzikalitást, amit ezek a szerzők a világnak adtak. A két kiváló énekest a hazai jazzélet kiemelkedő, széles körben foglalkoztatott muzsikusai kísérik el erre a zenei utazásra.

Nikoletta művészertére akkor figyelt fel az ország, amikor 2005-ben megnyerte a Montreux Jazzfesztivál keretében rendezett nemzetközi jazzénekversenyt, sőt, ő lett a közönségdíjas is. 2012-ben Junior Prima Díjjal tüntették ki. Itthon és külföldön állandó teltházas fellépője a jazzkluboknak, fesztiváloknak, koncertezett többek között New Yorkban, Londonban, Koppenhágában és Tokióban, énekelt együtt Bobby McFerrinnel, Kurt Ellinggel, Michel Legrand-nal. Eddig 6 lemeze jelent meg Japánban, hetedik önálló albuma 2017 tavaszától kapható Japánban, az Egyesült Államokban és Európa számos országában.

Nikolas 2010-ben az ismert televíziós tehetségkutató verseny döntőseként vált egy ország kedvencévé. Az R'n'B, a soul és a funk a lételeme, de emellett a jazz világában is otthonosan mozog, valójában ezzel az új produkcióval visszatért zenei gyökereihez, hiszen mindig is részese volt az életének és a koncertjeinek a jazz zene, legyen szó klasszikus jazz standardről, akár egy smooth jazzesebb dalról. Magyarországon eddig 5 nagylemeze jelent meg, és folyamatosan járja fellépéseivel az országot.


Zenekari felállás:

Szakcsi Lakatos Róbert - zongora
Horváth Barcza József - nagybőgő
Fenyvesi Marci - gitárok
Balogh Lacika - dobok
Czibere József - ütőhangszerek
Szőke Nikoletta és Takács Nikolas - ének

Bemutatkozó dalok:

 




Jegyek a Zsidó Művészeti Napok, szervezésében válthatók, eléréséhez kattintson ide!
Jegyváltásra az Uránia pénztáraiban és weboldalán nincs lehetőség, megértésüket köszönjük.

Vissza a teljes programhoz

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató