< VISSZA

KAFF 2017 - Magyar versenyprogram rövidfilm válogatás


Válogatás a 2017-es Kecskeméti Animációs Filmfesztivál programjából, 96 perc, 2017
magyar nyelven, angol felirattal

Időpontok:

Rendező: lentebb, a filmcímek alatt láthatóKAFF szignál
0:00:44Kojot és a sádpadtarcú
Kojot és a sápadtarcú


Rendező: Gauder Áron, 0:07:55, magyar nyelven, angol felirat

Élt egyszer a lakoták földjén egy, az agyafúrtságára büszke fehér kereskedő, aki mindenkit becsapott, aki csak betette a lábát a boltjába. De egy nap találkozott a rászedés mesterével, Kojottal...


Cigánymesék / A tűzpiros kígyócska
Cigánymesék


Rendező: Horváth Mária, 0:07:34, magyar nyelven, angol felirat

Aluno, a nagyapja tanítása nyomán felnőtté váló fiúcska életének történései bevezetnek a cigányság világába, az igaz, feltétel nélküli szeretet létezését keresve, a legközelebbi hozzátartozók próbatételén keresztül.


Mimik
Mimik


Rendező: Varga Petra, 0:04:00, dialóg nélküli

Két pantomimes éppen láthatatlan ebédjét fogyasztja, amikor megjelenik egy galamb.


Néhány szó
Néhány szó


Rendező: Csáki László, 0:08:00, magyar nyelven, angol felirat

"Előfordul ugyanis, hogy egy rossz döntés jó eredményre vezet, ahogy az is, hogy egy jó döntés rossz eredményt szül." –Murakami Haruki


All My Days
All My Days


Rendező: Mira Zénó, 0:02:00, dialóg nélküli

Kísérleti animáció, amely a hétköznapi élet tárgyait, eseményeit lényegíti át egy szubjektív, szürreális világba. A film asszociatív utazás az észlelés apró mozzanatainak megjelenítésével.


Egér
Egér


Rendező: B. Nagy Ervin, 0:07:12, magyar nyelven, angol felirat

Az 1980-as évek derekán Egerszegi Krisztina, későbbi többszörös olimpiai bajnok magyar úszó, még csak 12 éves, de mesteredzői már tisztán látják az ifjú tehetségben rejlő elszalaszthatatlan lehetőséget. Az első felnőtt versenyén ellenfelei jóval nagyobbak és erősebbek nála. Mégis versenyre kel velük.


Házibuli
Házibuli


Rendező: Bárány Dániel, 0:04:08, dialóg nélküli

Egy házibuli alakulása a kezdetétől a végéig. A szolid iszogatást és cseverészést tánc és muzsika követi, a buliba egyre több vendég érkezik. Olyannyira felöntenek a garatra, hogy elszabadulnak az indulatok, aminek következtében a mulatság katasztrófába torkollik. A film fő inspirációja Boris Vian "Venyigeszú és Plankton" című regénye volt.


Second Hand
Second Hand


Rendező: Barkóczi Noémi, 0:04:40, dialóg nélküli

A pilot epizód egy cicás pulóver izgalmas és viszontagságos életét mutatja be. A cica elmesélése alapján megismerhetjük a korai boldog időszakot, a későbbi kalandozásokat, majd végül a békés nyugdíjas éveket. A pulcsi újra és újra ’beleszeret’ aktuális gazdájába, ám mindig csalódnia kell, így végül az egyedüllétet választja. Ám amikor egy újabb ember sétál be az életébe, benne is újraéled a remény, csak úgy, mint bennünk, emberekben.


Fiaskó
Fiaskó


Rendező: Nagy Szabolcs, 0:04:08, dialóg nélküli

Egy öregember éli hétköznapi életét erdei kunyhójában. Egyszer csak egy furcsa szerzet érkezik hozzá, aki megpróbálja eladni neki varázslatos portékáit.


A 13. királylány
A 13. királylány


Rendező: Orosz Tina, 0:03:18, magyar nyelven, angol felirat

A történet egy szokatlan királylány életéről szól, a hagyományos mesék struktúráját követve.  A királylányt nem fogadják el a környezetében élők, emiatt a szülei elküldik egy várba, ahol megóvják a negatív visszajelzésektől. A lány az évek során felnő, és rengeteg kérő áll előtte, ám nem sikerül megtalálnia az igazit. De, mint minden mese, ennek a történetnek a végén is minden jóra fordul: a legváratlanabb pillanatban jelenik meg a nagy Ő, és minden jóra fordul.


Love
Love


Rendező: Bucsi Réka, 0:14:32, dialóg nélküli

A LOVE egy távoli galaxisban játszódik, amelynek egyik bolygójára becsapódik egy zöld üstökös, ennek hatására pedig minden megváltozik. A film három fejezetre tagolódik, melyek sorrendben a vágyakozás, a szerelem, illetve a magány, és különböző teremtmények átváltozásán keresztül mutatják be ezen érzések hatását. A film egy közeget, atmoszférát teremt, amely át tudja adni a szerelem folyamatának érzéseit párbeszédek és karakterek nélkül, az anyag változása révén.


Kötelék
Kötelék


Rendező: Wunder Judit, 0:09:45, dialóg nélküli

Egy fiatal nő magányosan éli napjait, szerelem után vágyakozva. Mígnem megismerkedik egy macskára emlékeztető árnyalakkal… A nő szerelemre talál, amikor pedig három kiscicája születik, még nagyobb a boldogsága. Amikor a különös teremtmény eltűnik, egyszerre kell megélnie az anyaság örömeit és szeretője hiányát.


Balkon
Balkon


Rendező: Dell'Edera Dávid, 0:06:18, dialóg nélküli

Mindenki azt csinál, amit akar, de a filmben szereplő emberek még nem tudják mihez is kezdjenek.


Hunor
Hunor


Rendező: Koós Árpád, Klingl Béla, 0:11:44, magyar nyelven, angol felirat

A sorozat főhőse Hunor, a magyar szuperhős, aki a rendszerváltás után rokkantnyugdíjasként tengeti életét. Meghasonlott önmagával a múltja miatt, hiszen régen úgy gondolta, hogy jót cselekszik. Miután újra emberfeletti képességekre tesz szert (egy SZTK-s félrekezelés miatt), már titokban műveli a szuperhős tevékenységet. Ahogy epizódonként legyőzi az új fenyegetéseket, továbbra is kételyek gyötrik, vajon ismét jól tette-e, amit most tett.

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

Met 2024-25

Exhibition On Screen - 2023

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató