< VISSZA

Andrzej Wajda: Wajdától, Wajdáról – válogatás rövidfilmekből


egy portréfilm és egy fekete-fehér scifi vígjáték a lengyel rendezőtől, 90 perc, 2017

Időpontok:

Rendező: Andrzej Wajda

A kamera forog! / róbmy zdjęcie!
Portréfilm
2008, 54 perc
Rendezők: Maciej Cuske, Thierry Paladino, Marcin Sauter, Piotr Stasik

Az egyik legismertebb lengyel filmrendező dokumentum portréfilmje, amelyet a Wajda Mesteriskola négy hallgatója készített.
2006-2007-ben Andrzej Wajda a KATYN című filmen dolgozott, és megengedte, hogy a fiatal filmesek ellessék a munkamódszerét, monológjait, tapasztalatát és humorát. A filmvásznon nem mindennapi képet kapunk korunk egyik legnagyobb művészéről.

Wajda School logó


Rakott tészta / Przekładaniec
Fekete-fehér scifi vígjáték
1968, 35 perc

Rendezte: Andrzej Wajda
Forgatókönyv: Stanisław Lem
Főszereplők: Bogumił Kobiela, Ryszard Filipski

Andrzej Wajda egyetlen sci-fi filmje, amelyet Stanisław Lem, a híres lengyel író egyik groteszk novellája alapján forgatott a hatvanas évek végén. A film nagy port vert fel és számos díjban részesült, Európa szinte minden országában megvették televíziós sugárzásra.
A filmbeli történet a 21. század küszöbén játszódik, témája a szervátültetés. Ilyenfajta műtétek, amelyek ötven évvel ezelőtt még a képzelet szüleményének tűntek, manapság mindennapossá váltak.

23. Lengyel FilmtavaszA vetítés része a 23. Lengyel Filmtavasz programjának.

 

 

 

 



Tovább az Utóképek - Andrzej Wajda retrospektív részletes programjához

Hírlevél feliratkozás

Met 2024-25

Royal Ballet 2024/25

Exhibition On Screen - 2023

Az Ismeretlen Uránia - kötet

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató