< VISSZA

Kaff 2019 - A kenyérkereső


ír-kanadai-luxemburgi animációs film, 94 perc, 2017
angol nyelven, magyar felirattal

Időpontok:

Rendező: Nora Twomey

A Kenyérkereső a 11 éves Parvana történetét meséli el, aki önfeláldozóan feladja identitását és fiúnak álcázza magát, hogy megmentse az apját és ellássa a családját. Parvana apja, Nurullah történelmi tényekre alapuló meséket mondott neki gyerekkorában, amikor a lánya 2001-ben segített neki a piacon a talibánok irányítása alatt álló Kabulban. Amikor az apját letartoztatták, Parvana az egyetlen, aki még akkor is keresi, amikor mindenki más már feladta.

A csodaszép látványvilágú és szívmelengegő felnövéstörténet ősbemutatója a 2017-es Torontói Nemzetközi Filmfesztivál egyik legnagyobb közönségsikere volt, később számtalan díjjal ismerték el, többek közt a rangos animációs seregszemle, ANNECY fődíját is megkapta és jelöltként versenyben volt Legjobb animáiós film Oscar-díjáért.

A történet 2001-ben, a talibánok uralta Kabulban játszódik, ahol a nőknek tilos volt utcára lépniük. Amikor a 11 éves afgán lány, Parvana tanár édesapját, a család egyetlen férfitagját jogtalanul letartóztatják, a lány akaraterőből és találékonyságból példát mutatva segíti családját és válik kenyérkeresővé. A filmet Nora Twomey rendezte, társproducerei többek között Tomm Moore és Angelina Jolie.

Angol nyelvű előzetes

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

Met 2024-25

Exhibition On Screen - 2023

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató