< VISSZA

Bizet: Carmen | 2017-Met nyár


A Metropolitan Opera előadása felvételről, 197 perc, 2010

Időpontok:

Rendező: Richard Eyre

Díszlet, jelmez: Rob Howell
Fény: Peter Mumford
Koreográfia: Christopher Wheeldon
Közreműködik: Metropolitan Opera Ének- és Zenekara

 „A mű egyike az operairodalom vitathatatlanul legnagyobb alkotásainak, melyet áthat a szexualitás, minden tekintetben. Ettől megrázó az egész.” – nyilatkozta a darab Olivier-díjas rendezője, Richard Eyre.

Elīna Garanča nem énekelte túl gyakran a Carment, alakítása a MET színpadán a szerep revelációját jelentette. Ragyogó mezzoszoprán hangja, kiváló fizikai adottságai Carmen figurájának komplex megjelenítését tette lehetővé – kis kacérkodással, remek tánccal, átadva egész testét Bizet hősnőjének megformálásának. A fiatal lett énekesnőből egy csapásra operasztár lett – áradoztak a New York-i lapok az énekesnő 2009. október 6-i, Metropolitan-beli Carmen-debütálása után. Micaëla szerepét a lírai szopránok egyik fejedelemasszonya, a milánói Barbara Frittoli alakítja. Pergolesitől Mozarton és Verdin át Pucciniig szinte minden jelentős operaszerepet énekelt már a világ szinte minden jelentős operaszínpadán és karmesterével. Roberto Alagna, az Olivier-díjas Rómeó Gounod operájában, a Francia Becsületrend kitüntetettje, repertoárjának egyik legsikeresebb alakítását osztja meg közönségével Don José szerepében.

2011-ben a Carmen minden addigi rekordot megdöntött a Metropolitan Live in HD sorozatában, a széria 2006-os indulása óta ez lett a legkelendőbb, legnépszerűbb előadás.

A szövegkönyvet Henri Meilhac és Ludovic Halévy írta Prosper Mérimée regénye alapján.
Ősbemutató: 1875. március 3. - Párizs, Opéra Comique


Vezényel: Yannick-Nézet Séguin

Szereplők:
Barbara Frittoli: Micaëla
Elīna Garanča: Carmen
Roberto Alagna: Don José
Teddy Tahu Rhodes: Escamillo

Jegyinformációk
Belépőjegy: 4100 Ft

Továbbra is van lehetőség 3800 Ft-ért kedvezményes jegy vásárlására azoknak, akik az évad VAGY a nyári válogatás legalább öt különböző előadására váltanak jegyet egyszerre.


Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket.
Megértésüket köszönjük!
Az Uránia Nemzeti Filmszínház Igazgatósága

Bemutató dátuma: 2017.07.30.

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató