< VISSZA

Gaetano Donizetti: Roberto Devereux


Operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából, 160 perc, 2016
olasz nyelven, magyar felirattal

Időpontok:

Rendező: David McVicar

Karmester: Maurizio Benini

Szereplők: Sondra Radvanovsky (Elisabetta), Elīna Garanča (Sara), Matthew Polenzani (Roberto Devereux), Mariusz Kwiecien (Duke of Nottingham) 

Ez az opera Donizetti úgynevezett királynő trilógiájának, a sajátos egyéniségű, nem mindennapi életű I. Erzsébethez kapcsolódó történelmi sorozatnak régen várt harmadik darabja. Először az Anna Bolena c. operában gyermekként találkoztunk a későbbi királynővel, apja VIII. Henrik udvarában, majd a Maria Stuarda c. darabban láttuk, ahogy vérpadra küldte vetélytársát, egyben unokatestvérét Stuart Máriát. Ebben a műben az intrikákba, a szerelmi harcokba és az uralkodásba belefáradt, idősödő királynő utolsó szerelmi fellobbanásának lehetünk tanúi Roberto Devereux (Essex grófja) iránt, akit féltékenységében a vérpadra küld, s akinek neve ma is látható a Tower udvarán, az ott kivégzettek névsorában. Erzsébet: Sondra Radvanovsky, Roberto: Matthew Pollenzani, Sara (Roberto titkos felesége): Elina Garanca

Jegyinformációk

Belépőjegy: 4100 Ft

Továbbra is van lehetőség 3800 Ft-ért kedvezményes jegy vásárlására azoknak, akik az évad VAGY a nyári válogatás legalább öt különböző előadására váltanak jegyet egyszerre. A kedvezményes jegyvásárlásra csak személyesen a jegypénztárban van lehetőség, az online jegyeladó rendszerben nem.

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában és a Jegymester hálózatában.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket.
Megértésüket köszönjük!
Az Uránia Nemzeti Filmszínház Igazgatósága


Bemutató dátuma: 2016.04.16.

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató