< VISSZA

Shakespeare: Lóvátett lovagok


A Royal Shakespeare Company előadása Stratford-upon-Avonból, 165 perc, 2015
angol nyelven, magyar felirattal

Időpontok:

Rendező: Christopher Luscombe

Szereplők: Sam Alexander, Peter Basham, William Belchambers, Edward Bennett, Nick Haverson, John Hodgkinson, David Horovitch, Tunji Kasim, Sophie Khan Levy, Oliver Lynes, Emma Manton, Chris McCalphy, Frances McNamee, Peter McGovern

2015-ben a népszerű londoni Shakespeare's Globe Színház mellett egy új intézmény produkcióival gazdagodik a színházi programok kínálata az Urániában: a világhírű Royal Shakespeare Company előadásai is megjelennek a mozivásznon. A fennállásának 54. évfordulóját idén márciusban ünneplő The Royal Shakespeare Company a reneszánsz költőóriás és drámaíró szülővárosában, Stratford-upon-Avonban működik állandó társulattal. Ma már New York-ban és Londonban is van székhelye, a legjelentősebb olyan alkotóműhelyként tartják számon a Globe Színház mellett, amely Shakespeare szellemi örökségét ápolja. Az elmúlt évtizedekben számtalan kiemelkedő színházi produkció fűződött a társulat nevéhez, olyan sztárok főszereplésével, mint Mia Farrow, Ralph Fiennes, Kenneth Branagh és Judi Dench. Az intézmény 2013-ban kezdte meg a moziközvetítéseket, melyeket a kelet-európai régióban elsőként Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban láthat a közönség, műfordítások alapján készült magyar felirattal.

A vetítéssorozat következő előadása Shakespeare egyik legmulatságosabb, számtalan bonyodalmat, levél- és szerepcserét, intrikát és romantikát tartalmazó komédiája, a Lóvátett lovagok lesz szeptember 21-én 19 órakor. A darab Mészőly Dezső műfordítása alapján készült magyar felirattal látható a mozivásznon, a Pannónia Szórakoztató Kft. forgalmazásában.

Angol nyelvű előzetes:

Történet:

1914, nyár. Annak érdekében, hogy tanulmányaiknak szentelhessék az életüket, a Király és barátai fogadalmat tesznek, hogy három éven keresztül ellenállnak a női bájaknak. Azonban alighogy megesküdtek, találkoznak a francia hercegnővel és három édes szobalányával. Ez persze komoly próbatétel elé állítja a fiatal férfiak elhatározását, akik megingásuk folytán mégis inkább az ellenkező nem tanulmányozását helyezik előtérbe...

Shakespeare komédiája pajkos humorral világít rá arra, hogy az ilyen elhatározásokat
bizony lehetetlen betartani. A vidámság mellett azért a komolyabb gondolatok is előkerülnek,
amikor a szerelmesek megegyeznek, hogy egy időre különválnak útjaik, nem tudván, hogy a háború miatt hamarosan  gyökeresen megváltozik körülöttük a világ.

Az előadást jegyző Christopher Luscombe olyan sikerdarabok rendezőjeként is ismert, mint A
windsori víg nők és a Tévedések vígjátéka a Globe Színházból.

Jegyinformációk

Belépőjegy: 3600 Ft

Kedvezményes jegyár: 3200 Ft,
amennyiben a színházi közvetítések közül 3 vagy több előadásra vásárol jegyet.

A kedvezményes jegyvásárlásra csak személyesen a jegypénztárban van lehetőség, az online jegyfoglaló rendszerben nem. Megértésüket köszönjük.

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában, az Interticket és a Jegymester hálózatában.

Bemutató dátuma: 2015.11.17.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató