Korcsolán Orsolya: Hollywood Anno - zene és film, csillagok a színpadon

Koncert augusztus 29-én

2018. augusztus 29. 19:00 - 21:00

Helyszín: Díszterem

A Zsidó Kulturális Fesztivál keretében Budapest legszebb mozija, az Uránia Nemzeti Filmszínház augusztus 29-én, szerdán este 7 órakor újra hangversenyteremé változik, hogy színpadán Korcsolán Orsolya nemzetközi hírű hegedűművész Hollywood egykori csillogását idézze meg a közönségnek, a filmvászonról Charlie Chaplin, a Ben Hur vagy a Hegedüs a háztetőn közreműködésével. Korcsolán Orsolya partnere ezúttal Lajkó István Junior Príma díjas zongoraművész.

A művésznő idén a Budapesti Tavaszi Fesztivál kertében ugyancsak az Urániában mutatta be óriási sikerrel Budapesten először, legutóbbi, a Deutsche Grammophon lemezkiadó által megjelentetett albumának anyagát, Kuti Sándor, a Holokausztban elpusztított zeneszerző kamarazenei műveit. Korcsolán Orsolya ezúttal is rendhagyó produkcióval lép a közönség elé a fesztivál keretében.

A Hollywood Anno filmrészletek, fényképek és vallomások segítségével kelti életre Darius Milhaud, Hans Eisler, Erich Zeisl, az Oscar-díjas Erich Korngold és Rózsa Miklós csodálatos kompozícióit.

A képek minőségére Hollywood a garancia, a zenei produkcióra pedig maga a Bécsben élő, nemzetközi hírű hegedűművész Korcsolán Orsolya, aki New York-i debütálása óta járja a világ koncerttermeit és mutatja be a publikumnak a klasszikus hegedűrepertoár mellett az üldözött és az elnémított zeneszerzők munkásságát.

A nem mindennapi produkció helyszíne tehát az Uránia Nemzeti Filmszínház (Budapest, VIII. ker., Rákóczi út 21.), időpontja pedig augusztus 29. szerda, este 7 óra.

Jegyárak:

3500 Ft, 3000 Ft 
Jegyek >> IDE KATTINTVA << érhetők el.

Részletes program: www.zsidokulturalisfesztival.hu

21. Zsidó Kulturális Fesztivál

»Szept. 23. – Hétfő«

Hírlevél feliratkozás

Az Uránia heti moziműsora

NT Live 2019-2020

Metropolitan Opera 2019-2020

Exhibition On Screen 2019-2020 

Bolsoj Balett 2019-2020

Ruben Brandt - A gyűjtő, iskolai vetítések

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás és Emeleti kávézó: Az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
adatvédelmi nyilatkozat