BALÁZS BÉLA-DÍJASOK AZ URÁNIÁBAN 2020: TREZOR (12)

Ingyenes online vetítés és beszélgetés Bergendy Péter rendezővel

2021. március 11. 19:00 - 21:00

Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház Online

Bergendy Péter filmrendező 1964-ben született Budapesten. Eredetileg pszichológusként végzett az ELTE-n, a horrorfilmek pszichológiájáról írta szakdolgozatát. 1984-től rendezőasszisztensként dolgozott a Magyar Televíziónál, majd a Magyar Filmintézetnél és a Helikon Filmnél folytatta munkáját. 1991-től a Stáb Filmfactory Kft. társtulajdonosaként reklámfilmeket, videoklipeket gyártott, miközben több magazin (pl: Cinema) szerkesztésében is részt vett. Munkáját világszerte ismerik, reklámjai számos hazai és nemzetközi díjat is elnyertek.

Első játékfilmjét 2004-ben rendezte Állítsátok meg Terézanyut! címmel, második egész estés filmje, A vizsga Chicagóban elnyerte a legjobb „új rendezőnek” járó Arany Hugó díjat 2012-ben, majd a film több nemzetközi fesztiváldíjat is kapott. Legutóbbi filmje a 2018-as Trezor, az 56-os forradalom idején játszódó, megtörtént eseményeken alapuló thriller. Első magyar alkotásként a nemzetközi tévé akadémia (International Academy of Television Arts & Sciences) Nemzetközi Emmy-díjra jelölte a legjobb tévéfilm kategóriában. Legújabb filmje, a Post Mortem bemutatásra vár.

JEGYVÁSÁRLÁS
Jegyár: 0 Ft

Trezor (12)
75 perc / színes magyar játékfilm / 2018
thriller, dráma

 A vizsga című kultfilmjük után ebben a filmben újra együtt dolgozott Köbli Norbert forgatókönyvíró és Bergendy Péter rendező. Trezor című történelmi thrillerjük – amelyet megtörtént események ihlettek – 1956 novemberében, napokkal a szabadságharc bukása után játszódik a belügyminisztérium földalatti trezorjában. A belügyminisztérium trezorkulcsai elvesznek az '56-os forradalom zűrzavarában. Ezért alig néhány nappal a szabadságharc vérbe fojtása utána a rendőrök kihoznak a börtönből egy hajdani bankrablót, hogy törje fel nekik saját, feltörhetetlen trezorjukat. A fegyenc azonban egész mást talál a feltáruló trezorajtó mögött, mint amire számított, és onnantól egy izgalmas, fordulatos játszma veszi kezdetét, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik.

Rendező: Bergendy Péter
Forgatókönyv: Köbli Norbert
Operatőr: Nagy András
Vágó: Király István
Zene: Pacsay Attila
Hang: Balázs Gábor
Jelmez: Breckl János
Producer: Dr. Lajos Tamás

Gyártó: Szupermodern Stúdió

SZEREPLŐK

Anger Zsolt - Beck
Scherer Péter - Honti
Tasnádi Bence - Iványi
Bezerédi Zoltán - Münnich
Varga József - Danyilov
Hámori Gabriella - Beck felesége

Tovább a sorozat teljes programjához és a jegyvásárlási segédlethez>>

 

Pénztárnyitás és Emeleti kávézó: Az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató