< VISSZA

Egy csók és más semmi


magyar vígjáték, 70 perc, 1941
magyar nyelven

Időpontok:

Rendező: Ráthonyi Ákos

Főszereplő: Tolnay Klári

Szereplők: Jávor Pál, Rajnay Gábor, Pataki Jenő, Dénes György, Pethes Sándor, Sárossy Andor

Virágeső, ruhaköltemények, válási hercehurca, jóképű ügyvédek és eltitkolt csecsemő… no meg csodaszép melódiák, és máris minden hozzávaló adott egy fergeteges zenés vígjátékhoz, melyben a huszonhét esztendős Tolnay Klári virágzó szépségében tündököl. Albert Sándor ügyvéd és Nadányi Ervinné Annie a véletlen folytán ismerkednek meg egy virágüzletben, mely motívum, és a rendszeresen elcsent virágcsokrot ajándékozó Sándor esete az egész történeten végighúzódik. Annie és Sándor nem fedik fel kilétüket, a férfi a véletlenre akarja bízni további találkozásaik sorsát. Ez bosszantja Annie-t, aki, bár titkon érdekli a „szemtelen tolakodó fráter”, egy bonyolult válási huzavona közepén van, egy olyan időszakban, amikor mindenféle férfiismeretségtől tartózkodnia kell ügyvédje, dr. Sáfrány legkomolyabb figyelmeztetésére. A véletlen mégis újra meg újra összehozza őket, szállodai szomszédokként és egy szórakozóhelyen is, és az is napvilágra kerül, hogy Sándor nem más, mint Annie férjének az ügyvédje, aki akaratlanul is kompromittálni látszik a szépasszonyt. Annie a tárgyaláson meg van győződve arról, hogy egy kitervelt csapda áldozata, Albert Sándor azonban tisztázza a bíróság előtt a helyzetet, így a felperes asszony kérésére mégis kimondják a válást. A civódó-évődő Annie és Sándor egymáséi lehetnek és a történet másik szerelmespárja, ifjabb Sáfrány ügyvéd és titkolt gyermekének anyja, Zsuzsi is hivatalossá tehetik kapcsolatukat.
 
(Forrás: ©dr. Góg Laura: Tolnay Klári szerepei színpadon és filmen, 2012, Raszter Kiadó)

A vetítést követő beszélgetés témája: Divat és zene a filmen - A Tolnay Klári filmek melódiái és divatvilága. Vendég: Nemlaha György televíziós-szerkesztő és Kurutz Márton filmtörténész, moderátor: Prokopp Dóra aFilmmúzeum Háziasszonya.

Az Egy csók és más semmi című filmet a Tolnay Klári születésének századik évordulójára rendezett Tolnay Klári Emlékév keretén belül vetítjük. A minden hónap utolsó csütörtökjén, beszélgetéssel kísért vetítések a Tolnay Klári Filmklub műsorába illeszkednek.

 

A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják. 

Maszkviselés és egyéb járványügyi intézkedések

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

Metropolitan Opera 2021/2022

Az ember Földje(?)

Uránia Aranykönyv

MMA

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó átmenetileg zárva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató