< VISSZA

FACT - Vizsgafilmek az Urániában - Dokumentumfilmek


A Színház- és Filmművészeti Egyetem nemzetközi fesztiválja, 90 perc, 2017

Időpontok:

Rendező: Bartha Máté, Püsök Botond, Hendrick Leah, Réthy Dávid Art, Ugron Réka

Bajnok (20')

Rendezte: Bartha Máté

Vanessza, a fiatal roma lány élete nagy lehetőségére, egy rangos boxgálára készül. A kis, vidéki edzőteremből a bajnokságig hosszú az út, ám gondoskodó edzője segítségével talán legyőzhető a számtalan akadály.

Miyu (20')

Rendezte: Püsök Botond

Miyu, egy fiatal japán lány, azért kűzd, hogy álmát valóra válthassa: profi balett-táncos szeretne lenni. A szakmát jelenleg Budapesten tanulja, több ezer kilométerre családjától. A kulturális és nyelvi különbségek, valamint fizikai hátrányai ellenére, kitartóan készül élete egyik legnagyobb versenyére. Miyu a következőben hisz: “egy probléma lényegében az esélyed, hogy a legjobban teljesíts”.

Hosszú vágás (15')

Rendezte: Hendrick Leah

István a lakótelep fodrásza. Szalonjában mindennap váltják egymást a környék lakói, akik saját problémáik súlyával ülnek a fodrászszékbe . A hajvágási procedúra alatt megismerjük egy mikrokörnyezet sokszínű arcát.

Utósok (26')

Rendezte: Réthy Dávid Art

Bubi, Süti és Valentin huszonéves fiatalok. Mindhárman utógondozottként élnek abban gyermekotthonban, ahol felnőttek. Még három évük van és menniük kell. Van köztük, aki félretette és van, aki már régen elköltötte a nekik járó családi pótlékot. A film az Utósok veszteségeiről, álmairól, vágyairól, terveiről szól, akik szeretnének értékes tagjai lenni a társadalomnak.

Első lecke: A paplanos (9')

Rendezte: Ugron Réka

Tamás ezer éve paplanos. Körúti pincéjében mintha megállt volna az idő, mindenhova száll a toll. Az elzárt világban megjelenik a kamera: a rendező és szereplő között egy különleges kapcsolat kezd alakulni. A film témája: hogyan volt az, amikor a paplanost filmeztem.

Hírlevél feliratkozás

Az Uránia heti moziműsora

Exhibition On Screen 2018-2019
Bolsoj Balett 2018/2019

Metropolitan Opera HD Live 2018-2019

NT Live 2018-2019

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Nyitva tartás:
10:30 – 21:15
avagy az utolsó előadás végéig
Pénztárnyitás:
az első előadás előtt 30 perccel
Emeleti kávézó: 10:30 – 21:00

© Uránia Nemzeti Filmszínház

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
adatvédelmi nyilatkozat