< VISSZA

II. Budapesti Klasszikus Film Maraton: Georges Méliés 3D-ben


Serge Bromberg előadása, 90 perc, 2018
francia nyelven, magyar szinkrontolmáccsal

Időpontok:

Rendező:

Serge Bromberg, a filmes örökség szenvedélyes kutatója felújított filmekről tart előadást, miközben restaurált Méliès, Chaplin és Keaton filmekből mutat be részleteket. Bepillanthatunk cége, a Lobster Company filmrestaurálási tevékenységébe is. 

 

Serge Bomberg (Párizs) már gyermekkora óta gyűjt filmeket. Cégét, a Lobster Companyt egész fiatalon, 1985-ben alapította azzal a céllal, hogy gyűjtsön, megőrizzen és másokkal is megosszon filmalkotásokat. Ma a Lobster gyűjteménye több százezer filmtekercset valamint több ezer üvegnegatívot foglal magába, amelyet Bromberg és kollégája, Eric Lange gyűjtött.

Bromberg számos díjnyertes DVD-csomag tervezésében is közreműködött, a Georges Méliés, a mozi első varázsolja című kiadvány is az ő nevéhez fűződik. 1999 óta az évente megrendezett Annecy Nemzetközi Animációs Fesztivál művészeti igazgatója. Egy alkalommal Henri-Georges Clouzot özvegyével egy liftben ragadt, ennek köszönhetően megkapta a jogokat arra, hogy Clouzot befejezetlen Inferno (2009) című alkotása alapján provokatív dokudrámát készíthessen. A filmet a Cannes-i Filmfesztiválon mutatták be és elnyerte a 2010-es Legjobb Dokumentumfilmért járó César-díjat. Bromberg 2011-ben elnyerte a Los Angelesi filmkritikusok díját, 1997-ben pedig Jean Mitry-díjat kapott a filmfelújítási munkájáért, ugyanakkor elnyerte az Ezüst Medál díjat a Telluride-on. (Forrás: Filmarchívum)

Jegyinformációk

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában, online felületén, valamint az Interticket hálózatában.

Belépőjegy: 500 Ft

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató