< VISSZA

Vermeer és a zene


Exhibition On Screen-sorozat | Nemzeti Galéria, London, 90 perc, 2013
angol nyelven, magyar felirattal

Időpontok:

Rendező: Phil Grabsky

A londoni Nemzeti Galéria egy komoly életmű-kiállítással tiszteleg a világ egyik legmeghatározóbb festőegyénisége, a Lány gyöngy fülbevalóval alkotója, Johannes Vermeer előtt. Munkásságából mindössze harmincegynéhány festmény maradt ránk, melyek közül a brit intézmény kurátorai a zenével kapcsolatosakat mutatja be ezen a kiállításon. A „zene” a kor németalföldi festészetének egyik legkedveltebb tematikája volt, és alkalmat adott rá, hogy a művész részletesen jellemezze modelljét, valamint a kor társadalmát. E nagyra törő kiállítás tehát okkal választotta vezérfonalául a muzsikát. Először e kiállítás alkalmával válik közkinccsé a legújabb kutatások eredménye: az, hogy milyen hatással volt műveire a választott technika és anyag.

Tárlatvezetésünk nem korlátozódik a festmények bemutatására. Bepillantást nyerhetünk Vermeer életébe, a remekművek megszületésének körülményeibe. A 2003-ban bemutatásra került Lány gyöngy fülbevalóval című mozifilm – Colin Firthszel és Scarlet Johanssonnal a főszerepben – 40 millió dolláros jegybevétele bizonyítja, hogy a nagyközönség továbbra is kíváncsi ennek a csodálatos művésznek a munkásságára. Tárlatvezetésünk azoknak a Vermeer-rajongóknak szól, akik nemcsak a művekről, hanem az őket alkotó titokzatos festőgéniuszról is többet szeretnének tudni.

Jegyinformációk

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában, online felületén, valamint az Interticket és a Jegymester hálózatában.

Belépőjegy: 3600 Ft

Továbbra is van lehetőség 3200 Ft-ért kedvezményes jegy vásárlására azoknak, akik az Exhibition on Screen válogatás legalább három különböző előadására váltanak jegyet egyszerre. 

Bemutató dátuma: 2014.01.28.

Maszkviselés és egyéb járványügyi intézkedések

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

Metropolitan Opera 2021/2022

 

Uránia Aranykönyv

MMA

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó, a mozi nyitvatartási ideje alatt ismét üzemel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató