< VISSZA

Arif Melikov: A szerelem legendája


A moszkvai Bolsoj Balett előadása, 180 perc, 2015

Időpontok:

Rendező: , koreográfus: Jurij Grigorovics

Zeneszerző: Arif Melikov

Főszereplők: Mekhmene Banu - Svetlana ZAKHAROVA, Ferkhad – Denis RODKIN, Shyrin – Anna NIKULINA, Vizier – Vitaly BIKTIMIROV


A királyi udvarban Shyrin hercegnő halálán van. A hercegnő csak nővére, a királynő mentheti meg, ha szépségét neki ajándékozza. A királynő feláldozza szépségét testvére életéért cserébe. Mikor azonban Shyrin hercegnő szerelembe esik a királynő saját szerelmével, a királynő megbánja tettét. 

A tiltott szerelem gyönyörű története, az önfeláldozás, féltékenység és szenvedés (az orosz mester, Jurij Grigorovics korai koreográfusi munkái közül az egyik legszebb) tíz év után visszatér a Bolsoj színpadára. Lenyűgöző balettelőadás, melyet a legendás Kelet ihlette mozdulatok, díszletek és jelmezek tesznek fényűzővé. 

Jegyinformációk

Belépőjegy: 3600 Ft

Jegyek kaphatók az Uránia honlapján (az adott vetítési időpontra kattintva) és jegypénztárában valamint a Jegymester hálózatában.

Továbbra is van lehetőség 3000 Ft-ért kedvezményes jegy vásárlására azoknak, akik az évad legalább három különböző előadására váltanak jegyet egyszerre. A kedvezményes jegyvásárlásra csak személyesen a jegypénztárban van lehetőség, az online jegyfoglaló rendszerben nem. Megértésüket köszönjük.

Jegyfoglalás telefonon: 486-3400, 486-3401, 486-3413, 486-3414

A lefoglalt jegyeket kérjük 5 napon belül az Uránia jegypénztárában személyesen átvenni, 5 nap után a foglalás automatikusan törlődik a rendszerből. Megértésüket köszönjük.


Bemutató dátuma: 2015.05.17.

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató