< VISSZA

Hacsaturján: Spartacus


A moszkvai Bolsoj Balett előadása, 180 perc, 2013

Időpontok:

Rendező: Jurij Grigorovics

Koreográfus: Jurij Grigorovics

Szóló táncosok: Mikhail Lobukin (Spartacus), Anna Nikulina (Frygie), Alexandr Volcskov (Crassus), Szvetlana Zaharova (Aegina)

Vezényel: Pavel Sorokin

Zenei rendező: Gennagyij Rozsdesztvenszkij

A Spartacus Hacsaturján egyik leghíresebb műve, és 1960-as bemutatása óta a legnagyszerűbb balett produkciók közt tartják számon a Bolsoj repertoárjában. Jurij Grigorovics látványos koreográfiával és díszletekkel színre vitt, grandiózus előadását a kritikusok világszerte elismerik.

Az előadás sztárjai: a címszerepben Mihail Lobukhin látható, Anna Nikulina táncolja Phrygia, a rabszolga lázadás vezetőjének felesége szerepét. Alexandr Volcskov látható, mint Crassus, a lázadás leverésével megbízott római hadvezér, Aegina, Crassus cselszövő szeretője szerepében pedig a nemzetközi balett fenomén, Szvetlana Zakharova látható.

A számtalan különböző műfajú feldolgozást megért történetben Spartacus és Frígia a római hadsereg fogságába esnek, rabszolgaságra kárhoztatva. Miután gladiátorrá vált, Spartacus egy legendás lázadást szított...

Jegyinformációk

Belépőjegy: 3600 Ft

Továbbra is van lehetőség 3000 Ft-ért kedvezményes jegy vásárlására azoknak, akik az évad legalább (legalább) három különböző előadására váltanak jegyet egyszerre. A kedvezményes jegyvásárlásra csak személyesen a jegypénztárban van lehetőség, az online jegyfoglaló rendszerben nem. Megértésüket köszönjük.

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában és a Jegymester hálózatában.

Jegyfoglalás telefonon: 486-3400, 486-3401, 486-3413, 486-3414

Jegyfoglalás interneten: ticket.urania-nf.hu

A lefoglalt jegyeket kérjük 5 napon belül az Uránia jegypénztárában személyesen átvenni, 5 nap után a foglalás automatikusan törlődik a rendszerből. Megértésüket köszönjük.

Bemutató dátuma: 2014.08.24.

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató