< VISSZA

Passió


, dráma, 120 perc, 0

Időpontok:

Rendező: Mel Gibson

Passió
(The Passion of the Christ)
színes amerikai dráma, 120 perc
premierpark.hu
Főszereplők: Jim Caviezel, Monica Bellucci, Maia Morgenstern
Forgatókönyv: Benedict Fitzgerald, Mel Gibson

rendező: Mel Gibson

Icon Productions
Newmarket Films
Budapest Film

Mozipremier: 2004. március 25.
Korhatár: 16 év

A passió Názáreti Jézus életének utolsó tizenkét óráját jeleníti meg. A film nyitójelenete az Olajfák hegyének lábánál, a Gecsemáné-kertben játszódik, ahová Jézus elvonul az Utolsó Vacsora után imádkozni. Jézus ellenáll a Sátán kísértésének. Iskarióti Júdás árulása miatt Jézust elfogják és visszaviszik Jeruzsálem város falain belülre, ahol a farizeusok istenkáromlás vádjával szembesítik és tárgyalása halálos ítélettel végződik.
Jézust Pilátus, Palesztina római kormányzója elé vezetik, aki meghallgatja a farizeusok ellene szóló vádjait. Felismervén, hogy politikai konfliktussal került szembe, Pilátus Heródesnek engedi át az ügyet. Heródes visszaküldi Jézust Pilátushoz, aki Jézus vagy Barabás, a bűnöző közötti választás elé állítja a tömeget. A tömeg Barabás szabadulása és Jézus elitélése mellett dönt.

--Jézusnak átadják a keresztet és utasítják, hogy vigye végig Jeruzsálem utcáin, fel a Golgotára. A Golgota hegyén Jézust a keresztre szegezik és szembesülnie kell az utolsó kísértéssel: a félelemmel, hogy Atyja elhagyta. Sikerül leküzdenie a félelmet, Máriára, Szent Anyjára tekint és kimondja a szavakat, amelyeket csak ő érthet meg egészen: Elvégeztetett. Aztán meghal: A kezedbe ajánlom lelkemet. - hangzik el.
Halálának pillanatában a természet is gyászol: a föld megindul, a kősziklák repedeznek .

--A filmet teljes egészében Olaszországban forgatták, két fő helyszínen: Materán és Rómában, a Cinecittá Stúdióban. A keresztre feszítés jeleneteit Dél-Olaszország Basilicata tartományában, a gyönyörű Matera városában forgatták, közel ahhoz a helyhez, ahol Pier Paolo Pasolini forgatta a Máté evangéliuma (Il Secondo Vangelo di Matteo) című filmjét 1965-ben. Jeruzsálem egyetlen hatalmas díszletét a híres Cinecittá Stúdióban, Róma külterületén építette fel Francesco Frigeri látványtervező és Carlo Gervasi díszlet építész.

»Jan. 18. – Hétfő«

Maszkviselés és egyéb járványügyi intézkedések

Hírlevél feliratkozás

Az Uránia heti moziműsora

Uránia Nemzeti Filmszínház Online

 Itáliai utazás 2019/2020

 Összhang - vetítéssorozat akadálymentesített magyar felirattal. 2019. Ősz

Uránia Aranykönyv

MMA

Események
Ebben a kategóriában nincs jövőbeli esemény
Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás és Emeleti kávézó: Az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató