< BACK

Kaláka koncert

Előzenekar: KISCSOPORT
gyermekműsor, 65 min, 2017

Show times:

Director: A Kaláka és a Kiscsoport

Zenészek: Becze Gábor, Gryllus Dániel, Radványi Balázs

Kaláka zenekar

Őket aztán senkinek se kell bemutatni! A kultikus zenekar gyereklemezeinek (A pelikán; Nálatok laknak-e állatok?; Ukulele; Az én szívemben boldogok a tárgyak; Bőrönd Ödön; Madáretető) legkedveltebb darabjaiból áll ez a műsor. Felhangzanak többek között Kányádi Sándor, Weöres Sándor, Tamkó Sirató Károly, Móra Ferenc, Hajnal Anna verseire írott dalok, és a gyerekek részletesebben megismerhetik a Kaláka különleges, érdekes hangszereit is!

Jegyár:
normál - 1.400,-
gyerek - 1.000,-

4 éven aluli gyerek számára a belépés a koncertre ingyenes, amennyiben a gyerek a kísérő felnőtt ölében ül.

Előzenekar a Kiscsoport :
Kiscsoport zenekar
Kinderground zene nagycsoportosoknak, kisiskolásoknak és harcedzett szülőknek

Zenekarunk 2014 elején alakult. A közös zenélés nem újdonság számunkra: diákkorunkban egy nagyobb formációban sokat játszottunk már így együtt. Később kicsit ugyan elsodoródtunk egymás mellől, de a zenélés továbbra is fontos szerepet töltött be mindegyikünk életében. Így, amikor néhány évvel ezelőtt a Borka és a varázsruha című animációs filmsorozat kísérőzenéje kapcsán felmerült az igény az általunk képviselt zenei irányra, nagy örömmel kezdtünk el újra együtt próbálni, zenét alkotni.


Szerintünk a gyerekek is minőségi zenét igényelnek. Fontosnak tartjuk, hogy változatos legyen a hangzásvilág, ami eléjük tárul. Amellett, hogy hangszerelésünk már önmagában is különlegesnek mondható, sokat játszunk a különböző ritmikai elemekkel, ugyanakkor változtattunk kicsit a szöveg és a zene szokványos arányán is. Szövegeink elsősorban kortárs magyar gyerekversek, illetve ezek ihletésére született saját, játékos írások. Inspirációink közé tartoznak a kora reggeli felemás zoknis ébredések, a vasárnapi ebédek plafonon landoló palacsintákkal, a fehér falra kúszómászó firkák meg még sok minden kis- és nagycsaládos aktualitás.
2016-ban ötről hét fősre bővült zenekarunk. Az addigi fuvola, két szólógitár, énekhang és ütőhangszerek mellé érkezett még egy énekhang és egy basszusgitár. Már ebben a felállásban alkottunk meg saját műfaji behatárolásunkat, amelynek hosszas töprengés után a kindeground nevet adtuk. Úgy gondoljuk, ez az elnevezés már önmagában igen sokatmondó. Büszkén tartjuk magunkat műfajalapító, minőségi, elsősorban 4-10 éves gyerekeknek zenét alkotó és játszó zenekarnak.

Inspirációink közé tartoznak a kora reggeli felemás zoknis ébredések, a vasárnapi ebédek plafonon landoló palacsintákkal, a fehér falra kúszómászó firkák meg még sok minden kis- és nagycsaládos aktualitás.

Az együttes tagjai:
Czingráber Eszter – ének
Kisgyörgy Ilka - ének
Gazda Bence - basszusgitár
Jelinek Balázs – gitár
Pálhegyi Máté – fuvola
Pálvölgyi Balázs – gitár
Pödör Bálint – ütőhangszerek


Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

kávézó_angol 290x

Uránia Aranykönyv

Call Us +36 1 486-3400 Homepage Back to the Top

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a honlapon (az URÁNIA KÁVÉZÓ menüpont alatt) feltüntetett időpontokban tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

getting here
ticket info
contact us
company details
press
privacy policy