Dilili Párizsban

Michel Ocelot bájos története febrár 2-án

2019. február 2. 16:30 - 18:05

Helyszín: Díszterem

A Cézar- és BAFTA-díjjal kitüntetett animációs rendező, Michel Ocelot Dilili Párizsban című varázslatos alkotása február 2-án 16:30-tól egyetlen alkalommal újra látható az Urániában! A filmet magyar felirattal vetítjük.

Az elbűvölő látványvilágú mese Párizsban játszódik 1900-ban, a boldog békeidőkben. Főhőse, Dilili, a francia gyarmatról, Új-Kaledóniából származó kislány, aki riksás barátjával fiatal lányok rejtélyes eltűnése után nyomoz, ám Dilili maga is majdnem áldozatául esik a lányokat elrabló titokzatos bandának. Kalandjaik során megfordulnak Párizs szinte minden zugában, a város alatti rejtelmes csatornáktól az Eiffel-torony tetejéig, miközben megjelennek a történetben a századforduló kiemelkedő alakjai is (Proust, Manet, Renoir, Toulouse-Lautrec, Marie Curie, vagy Sarah Bernhard), akik segítik őket a sikeres nyomozásban.

Michel Ocelot (Kirikou, Harcegek és hercegnők) egészen különleges látványvilágot teremtett legújabb egész estés alkotásában: a 3D-s hátteret vegyíti a 2D-s karakterrajzokkal, sokszor a város legendás helyszíneinek valóságos fotói szolgálnak hátteréül az animált karaktereknek. A rendező jelen volt az Urániában, amikor filmjét novemberben az Anilogue filmfesztivál nyitódarabjaként, telt ház előtt vetítettük. A bemutatót követő pódiumbeszélgetésen elmondta: alkotásával nemcsak Párizs előtt akart tisztelegni, de a nők helyzetére is szerette volna felhívni a figyelmet.

Rendező: Michel Ocelot

Írta: Michel Ocelot

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató