3 nap Quiberonban

2019. május 24. 19:30 - 22:00

Helyszín: Díszterem

A filmet német és francia nyelven, magyar felirattal vetítjük.

Magyarországon először, egyetlen alkalommal az Uránia műsorán május 24-én.

Franciaország, 1981: Romy Schneider, a világhírű filmcsillag Quiberonban, a kis kikötővárosban kúrálja magát. Itt keresi fel Michael Jürgs, a STERN újságírója, hogy interjút készítsen vele. Jürgs-öt elkíséri fotós kollégája, Robert Lebeck is, aki már korábbról ismeri a színésznőt, s ugyanekkor érkezik Romyhoz látogatóba gyerekkori barátnője, Hilde. Három napot töltenek együtt a tengerparti szállodában. Az interjú során a színésznő szokatlanul kitárulkozik a cinikus riporternek, de Roberttel és Hildével való kapcsolatát is végletes érzelmi hullámzások formálják újjá.

A film története valós eseményeken alapszik. A Quiberonban Romyról készült fényképek világhírűek lettek - itt tekinthetők meg online. Az interjú a Stern április 23-i számában jelent meg 1981-ben.

Emily Atef filmjét a 2018-as Berlinalén láthatta először a közönség, s hetet nyert meg a 2018-as német filmdíjak közül: a legjobb filmnek járó Arany Lolát, a rendezőnő a legjobb rendezés, a főszereplő, Marie Bäumer a legjobb színésznő díját, Birgit Minichmayr és Robert Gwisdek a legjobb női és férfi mellékszereplőként kaptak díjat, s díjnyertes lett az operatőr és a filmzene is.

Az Adásszünet? - Félbeszakadt párbeszéd a generációk között, francia és német filmek tükrében sorozat záróvetítése. Az Institut Français és a Goethe Intézet közös rendezvénye az Uránia Nemzeti Filmszínházzal együttműködve.

A Német-Francia Kulturális Alap támogatásával.

logo Goethe Logo  Francia Intézet Logo

Rendező: Emily Atef

Szereplők: Marie Bäumer, Birgit Minichmayr, Charly Hübner, Robert Gwisdek, Denis Lavant

Angol nyelvű előzetes

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató