Azerbajdzsáni Filmnapok: Rövidfilmek Azerbajdzsánról

2020. február 20. 19:00 - 20:00

Helyszín: Díszterem

Három ismeretterjesztő film, amelyekből megismerhetjük az azerbajdzsáni táj szépségeit, a vidéki élet mindennapjait és az azeri kézművesség hagyományait. Vetítés azeri nyelven, magyar felirattal. A vetítés hossza 57 perc.

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi űrlap kitöltésével lehet.

Technikai információ: amennyiben nem kap automatikus e-mail visszaigazolást a regisztrációról, kérjük, írjon nekünk az info@urania-nf.hu címre!


A vulkán lélegzete
A világ 2000 iszapvulkánjából 400 Azerbajdzsánban található, éppen ezért nemzeti kincsnek tekintik és a speciálisan védett területek között tartják számon őket. A rövidfilm az iszapvulkánok titokzatos világába kalauzol el minket.

Lahic
Lahicról [ejtsd: láhidzs], az Ismayilli régióban található faluról szól a megfigyelő jellegű dokumentumfilm, amelyből képet alkothatunk a helybeliek mindennapi életéről, a kézművesek fáradságos, értékteremtő munkájáról és a helyi turizmusról.

Şəki
Şəki [ejtsd: seki] Azerbajdzsán egyik legrégibb és legszebb vidéke, amely az azeri kézművesség bölcsője, és amely 2019-ben bekerült az UNESCO világörökségei közé. A film az apáról fiúra szálló és máig élő kovács-, rézműves-, fazekas-, díszítő- és egyéb mesterségeket mutatja be.

 

Azerbajdzsáni Filmnapok

Február 18. és 22. között három helyszínnel rendezik meg az Azerbajdzsáni Filmnapokat. Az Azerbajdzsáni Köztársaság Kulturális Minisztériumának rendezvénye négy nagyjátékfilm – művészfilmek és egy romantikus komédia –, valamint rövidfilmek révén enged bepillantást az azeri filmgyártás jelenébe és az ország kultúrájába. Az Azerbajdzsáni Köztársaság Nagykövetsége és az Uránia Nemzeti Filmszínház közös szervezésében megvalósuló rendezvény budapesti, szegedi és pécsi helyszíneken zajlik.

Tovább a filmnapok programjához >>>

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Események
Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató