< VISSZA

17. Román Filmhét: Szén

Carbon
moldáv vígjáték, 103 perc, 2022
román és orosz nyelven, magyar felirattal

Időpontok:

Rendező: Ion Borș

Szereplők: Dumitru Roman, Ion Vântu, Igor Caras, Vitalie Vasilache, Ion Coșeru, Viorel Cornescu, Adriana Bâtcă, Veaceslav Mereuță, Alla Donțu, Tudor Andronache, Lidia Novicov, Gicu Cimbir, Eugen Prisăcari, Victor Triboi

A ’90-es évek elején Dima, egy egyszerű traktoros úgy dönt, hogy bevonul a seregbe, és barátjával, az afganisztáni háborút megjárt Vászjával részt vesz a transznisztriai háborúban. A front felé haladva találnak egy elszenesedett holttestet, amely azonban senkit sem érdekel, sőt, a hatóságok is teljes közönnyel viszonyulnak az esethez. Dima és Vászja elhatározza, hogy azonosítja és emberhez méltó temetésben részesíti az ismeretlent. Vállalásuk azonban nem várt kalandokkal és megpróbáltatásokkal jár.

Az elsőfilmes moldáv rendező, Ion Borș alkotása a San Sebastian Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozott be és idén októberben Szolnokon, az Alexandre Trauner Art/Film Fesztiválon is sikerrel vetítették.

Tovább a 17. Román Filmhét teljes programjához >>

A filmhét a Budapesti Román Kulturális Intézet és az Uránia Nemzeti Filmszínház együttműködésében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Díjak: San Sebastian Nemzetközi Filmfesztivál

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató