< VISSZA

Bábok


,, 113 perc, 0
magyar felirattal

Időpontok:

Rendező: Kitano Takeshi

Bábok
(Dolls)
színes feliratos japán film, 113 perc

rendező: Kitano Takeshi
fényképezte: Katsumi Yanagishima
látvány: Norihiro Isoda
világítás: Hitoshi Takaya
hang: Senji Horiuchi
jelmez: Yohji Yamamoto
zene: Joe Hisaishi
producer: Masayuki Mor, Takio Yoshida

Szereplők:
Sawako - Miho Kanno
Matsumoto - Hidetoshi Nishijima
Hiro, a főnök - Tatsuya Mihashi
Hölgy a parkban - Chieko Matsubara
Haruna, popsztár - Kyoko Fukada
Nukui, a rajongó - Tsutomu Takeshige

Matsumoto és Sawako valaha boldog pár volt. Úgy tűnt, kapcsolatukat egyszer házassággal pecsételik meg. De a szülők beavatkozásának hatására, és a szakmai siker reményében a fiú másként dönt. A főnök lányát választja.
A lány a fiú házasságának hírére öngyilkosságot kísérel meg, de Matsumoto otthagyja az esküvőjét, és a kórházba siet szerelméért.
Sawako közömbös, szinte önkívületi állapotban tévelyeg szerelme mellett. Derekuknál összeköti őket egy hosszú, vörös kötél. Céltalanul bolyonganak, de ez csak a látszat. Rég elfelejtett titkot keresnek.
Útjuk négy évszakon át, a cseresznyevirágzástól (április eleje), míg a momiji (japán juhar) tűzvörös nem lesz (november), és tovább, a hómezőkig tart.
Hiro idősödő yakuza vezér. Bár tisztelet és jómód övezi, magányos, egészsége romlik. 30 évvel ezelőtt szegény gyári munkás volt. Szerető barátnője ebédet hordott neki a parkba, de Hiro elhagyta, hogy valóra váltsa nagyra törő álmait. 30 év múltán visszahúzza valami régi találkozásaik színhelyére. Egykori ígéretéhez híven szerelme visszavárja - minden szombaton a padon ül, hozza az ebédet.
A yakuza tehát visszatér, de a nő nem ismeri föl. Az együtt elköltött ebéd után Hiro úgy érzi, újra megtalálta, ami hiányzott eddigi életéből. Megállapodnak, hogy a jövő héten is itt lesz, de valami közbejön...
Haruna Yamaguchi szinte minden idejét egy kihalt strandon tölti, és a tengert bámulja. Gyönyörű arcát félig kötés takarja. Balesete előtt sikeres popsztár volt. Egyedül élt a TV showk csillogó világában, autogramot osztogatott, milliók rajongtak érte, és próbáltak a közelébe férkőzni. Nukui talán a legodaadóbb rajongója. Ma eljött, hogy ezt bebizonyítsa...
A szerelem, legalábbis a szerelem beteljesülése lehetetlen, Kitano három cáfolhatatlan példával igazolja ezt. Három párhuzamosan futó történet az osakai Bunkaru Színház bábuinak arcára fagyott érzelmeivel kifejezve. Három történet, melyeket finoman egybefon a szomorúság szépsége. Három történet a soha el nem múló szerelemről.--

Maszkviselés és egyéb járványügyi intézkedések

Hírlevél feliratkozás

Az Uránia heti moziműsora

Uránia Nemzeti Filmszínház Online

Az Ismeretlen Uránia - kötet

Látótér - Alkotóportrék

Színház Tele Vízióval 2021.

 Itáliai utazás 2019/2020

 Összhang - vetítéssorozat akadálymentesített magyar felirattal. 2019. Ősz

Uránia Aranykönyv

MMA

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás és Emeleti kávézó: Az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató