< VISSZA

Yiddish Blues


, dokumentum, 78 perc, 0

Időpontok:

Rendező: Nagy ErnÅ‘, Péterffy András

Yiddish Blues
színes magyar zenés dokumentumfilm, 78 perc
premierpark.hu

rendező: Nagy Ernő, Péterffy András

A Klezmer Band tagjai olyan szereplők, akik az általuk megélt igazságot hitelesen tudják felmutatni...
Az elfogadáshoz a megismerésen keresztül vezet az út és ez a zene nem csak színesebbé teheti azoknak az életét, akik számára ez eddig ismeretlen műfaj; de egyben arra is lehetőséget adna, hogy közelebb hozzon egymáshoz embereket, akik más-más hagyományok szerint élnek.
A Budapest Klezmer Band 2001 májusában CD felvételt készített a Liszt Ferenc Kamarazenekarral közösen a Magyar Rádió hármas stúdiójában. A Jávori Ferenc, Fegya által komponált Klezmer Suite-et játsszák a zenészek. A Klezmer Band ennek a CD-nek a kiadásával ünnepli fennállásának 10 évfordulóját.
Itt kezdődik a film.
Mindannyian kitűnő zenészek, Egymásért, a Zenekarért, a Zene Öröméért játszanak együtt. A forgatások a Magyar Rádióban kezdődtek, és 2004 májusában fejeződtek be. Négy év alatt megannyi helyszínen és szituációban volt együtt velük a stáb, készült több mint hatvan óra felvétel. A kamera újra meg újra megjelent az együttes körül és kísérte a csapatot koncertről koncertre. Eközben riportok, beszélgetések, formális és informális szituációk rögzítésének végeláthatatlan sorozata kezdődött meg. A Budapest Klezmer befogadta a stábot, zenekari tagként viszonyultak hozzá. Élmény volt velük lenni, hallgatni és látni Őket munka közben és otthon.
2001. szeptember 11-én, a New York-i tragédia idején is jelen volt a zenekarnál a kamera. Miközben emberi sorsok, történetek tárultak fel; ezeknek a pontos rögzítése volt az alkotók számára a legnagyobb és legszebb feladat.
Így lettek egy zenés dokumentumfilmben a Klezmer Band tagjai olyan szereplők, akik az általuk megélt igazságot hitelesen tudják felmutatni.--

Maszkviselés és egyéb járványügyi intézkedések

Hírlevél feliratkozás

Az Uránia heti moziműsora

Uránia Nemzeti Filmszínház Online

Az Ismeretlen Uránia - kötet

Látótér - Alkotóportrék

Színház Tele Vízióval 2021.

 Itáliai utazás 2019/2020

 Összhang - vetítéssorozat akadálymentesített magyar felirattal. 2019. Ősz

Uránia Aranykönyv

MMA

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás és Emeleti kávézó: Az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató