MET 2019/2020 - Alban Berg: Wozzeck

Először HD-ben! Operaközvetítés a New York-ból 2020. január 11-én

2020. január 19. 18:00 - 19:32

Helyszín: Díszterem

Ha van mű, amely gyökeresen megváltoztatta az operáról való gondolkodás irányát, úgy Berg műve, a Georg Büchner drámai töredékei nyomán komponált Wozzeck feltétlenül ilyen. Az 1925-ös ősbemutatót sokan a modern opera születésnapjaként tartják számon, s bár ez az álláspont sok jelentős művet foszt meg a „modern” jelzőtől, szimbolikusan mégis érthető e korszakhatár. Berg ugyanakkor tőrőlmetszetten színpadi komponista, akinek műve nem elvont művészkedés, hanem a legégetőbb emberi problémákat a legátélhetőbb zenei köntösbe bújtató opera: az abszolút zenei formák vagy az énekbeszéd alkalmazása sosem áll a zenei kifejezés és – igen! – a zenei szépség útjába. A Salzburgi Ünnepi Játékokkal koprodukcióban bemutatott előadás rendezője a különleges vizuális világukról elhíresült előadásokat jegyző dél-afrikai William Kentridge, a címszerepet a New York-i közönség egyik dédelgetett kedvence, a svéd Peter Mattei énekli; Yannick Nézet-Séguin vezényel.

Opera színlap pdf

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket. Megértésüket köszönjük!

Metropolitan Opera HD Live 2019/2020>>

Rendező: William Kentridge

Vezényel: Yannick Nézet-Séguin, Társ-rendező: Luc De Wit, Vetítéstervező: Catherine Meyburgh, Díszlettervező: Sabine Theunissen, Jelmeztervező: Greta Goiris, Világítás: Urs Schönebaum

Szereplők: Elza van den Heever (Marie), Tamara Mumford (Margret), Christopher Ventris (A tamburmajor), Gerhard Siegel (A kapitány), Andrew Staples (Andres), Peter Mattei (Wozzeck), Christian Van Horn (Doctor)

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató