NT Live / Morgan: Audiencia

Az Oscar-díjas Helen Mirren alakítása a sorozat egyik legsikeresebb darabjában

2019. december 28. 15:00 - 18:00

Helyszín: Díszterem

új időpont

A 2020. május 7., 19:00 előadás pótlása.
A korábban megváltott jegyek az új időpontokra változatlanul érvényesek. Azok, akik az új időpontban nem tudják vagy nem kívánják megtekinteni az előadást, jegyüket visszaválthatják, avagy jegyük áráról lemondhatnak a filmszínház javára. Az ezzel kapcsolatos részleteket itt találja. >>>

***

Peter Morgan író, forgatókönyvíró és a címszereplő Helen Mirren már A királynő című filmen is együtt dolgozott, amiért 2006-ban Mirren megkapta a legjobb női főszereplő Oscar-díját.

II. Erzsébet királynő uralkodásának 60 éve alatt minden egyes héten fogadja az aktuális miniszterelnököt a Buckingham-palotában. Mivel ezek magánkihallgatások, ami elhangzik, bizalmas. A felek még házastársaiknak sem beszélhetnek róla. Peter Morgan darabjában egy sor fiktív, de meghatározó találkozót mutat be a királynő és a Downing Street mindenkori lakója között. Politikusok jönnek-mennek, Churchilltől Cameronig ki szószékként, ki gyóntatószékként értelmezi a királynő otthonát. Erzsébet azonban állandó. Nyugodtan várja a következő miniszterelnök bemutatkozását. 


Színház színlap pdf

Jegyinformációk

Jegyár: 3600 Ft
Diákok, nyugdíjasok és pedagógusok kedvezményes 3200 Ft-os áron válthatnak jegyet.

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában és internetes jegyvásárló felületén, valamint az Interticket hálózatában. A kedvezményes jegyvásárlásra csak személyesen, az Uránia jegypénztárában van lehetőség. Megértésüket köszönjük!

Ez az előadás felvételről látható az Uránia mozivásznán.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket. Megértésüket köszönjük!

Rendező: Stephen Daldry

szereplők: Helen Mirren (II. Erzsébet), Geoffrey Beevers (Istállómester), Jonathan Coote, Michael Elwyn (Anthony Eden), Richard McCabe (Harold Wilson), Nell Williams (Az ifjú Erzsébet), Rufus Wright (David Cameron), Haydn Gwynne (Margaret Thatcher), Nathaniel Parker (Gordon Brown), Edward Fox (Winston Churchill)

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató