HERCZKU ÁGNES ÉS ZENÉSZTÁRSAI: PÁR-ÉNEK - BARTÓK-EST

Online koncertközvetítés 2021. február 28-án 19 órakor

2021. február 28. 19:00 - 20:30

Helyszín: ONLINE KONCERTKÖZVETÍTÉS

Herczku Ágnes és zenésztársai: PÁR-ÉNEK - Bartók-est
élő koncertközvetítés, 80 perc
JEGYVÁSÁRLÁS 

Jegyár: 1800 Ft

A koncert a meghirdetett időpontban kezdődik és a valós közvetítési időben érhető el, nem megállítható, nem visszajátszható.

Felhívjuk nézőink figyelmét, hogy egy regisztrált vásárló csak 1 DB JEGYET TUD FELHASZNÁLNI, ezért kérjük, 1 DB VIRTUÁLIS JEGYET VÁSÁROLJON!  A jegyek nem átruházhatók és egyszerre egy eszközön felhasználhatók.

***

AZ ELŐADÁSRÓL

Herczku Ágnes valamint Kiss Péter (zongora) Mester László (brácsa), Molnár Péter (bőgő), Szabó Dániel (cimbalom), Szalai András (cimbalom) és Vizeli Balázs (hegedű)fellépésével

Herczku Ágnes először 2007-ben énekelte lemezre Bartók Béla népdalfeldolgozásainak válogatott darabjait abban a formában, stílushűen, amelyben Bartók is hallhatta azokat gyűjtései során, és amely ihlető forrásául szolgált. A népdalénekes számos nagy sikerű koncertet és táncszínházi estet rendezett, ahol zenésztársaival Bartók zenéjéből kiindulva fogalmazta meg újra és újra Bartókhoz és a népzenéhez való viszonyát. E hosszú folyamat újabb állomása az Uránia Nemzeti Filmszínházban készülő online koncert.

"Bartók Béla és Kodály Zoltán szenvedélyes gyűjtő- és rendszerező munkája, valamint zeneszerzői képessége együttesen jelentették azt az életmentő bárkát a magyar népdalnak, aminek köszönhetően az nem merült feledésbe, sőt felbecsülhetetlen értékűvé, világhírűvé vált. De vajon hogyan kerülhetett a csizma az asztalra: a falusi népzene az előkelő koncerttermekbe? És ismerjük-e eléggé Bartók zenéjét, például népdalfeldolgozásait?" (H. Á.)

Herczku Ágnes és zenésztársai Bartók-koncertje ezekre a kérdésekre is keresi a választ, a magyar népdalfeldolgozások bartóki hármas útjának szemléletes bemutatásával, valamint a feldolgozások népzenei kapcsolódásának interpretálásával. Népzene faluról és zongora a városból: látszólag két átjárhatatlan világ, Bartóknál és az est előadóinál azonban két egymást erősítő energia. 

A koncert másik zenei különlegessége a jó néhány, eredetileg zongorára írt mű – Szalai András által készített – cimbalmos átirata. Bartók írja, hogy a népdalok sajátos karakterét „először is föl kell ismerni, át kell érezni, aztán pedig reliefszerűen kidomborítani a feldolgozásnál, nem pedig esetleg elhomályosítani.” Herczku Ágnes most a népi ének hangvétele mellett ezzel az újabb ötlettel segíti ezt a reliefszerű kidomborítást, Bartók olyan „nehézsúlyú” dalainak átdolgozásával is, mint a Nyolc magyar népdal és a Húsz magyar népdal egyes tételei. Az est címadója ez utóbbi ciklus egyik megrázó szépségű darabja, a Pár-ének.

Tovább a Zenei példaképek sorozat további programjához>>>

 

***
ÚTMUTATÓ PRZENTÁCIÓ A JEGYVÁSÁRLÁS MENETÉHEZ

(A képre kattintva PDF fájl jelenik meg.)

 Uránia online jegyvásárlás - leírás

Ha a közvetítésben technikai problémák merülnek fel, akkor kérjük ellenőrizze az alábbi feltételeket:

A közvetítést Google Chrome, Firefox és Safari böngészővel tudja megtekinteni, az Internet Explorer és az Edge nem támogatott.

- Ajánlott, hogy a közvetítést wifi kapcsolat helyett kábel csatlakozással tekintse meg, emellett kérjük állítson le a számítógépen minden egyéb alkalmazást, akadás esetén pedig próbálja meg frissíteni a böngészőjét.

- A közvetítés során a hang- és képminőséget érintő problémákat legtöbbször a gyenge szélessávú internetkapcsolat okozza. Mindenekelőtt kérjük frissítse vagy indítsa újra a böngészőt, illetve ellenőrizze az internetkapcsolat állapotát. Ha a probléma nem szűnik meg, húzza ki a hálózatból a routert néhány percre, majd csatlakoztassa újra.

- A vetítés maximum 1920x1080 felbontású képpel működik - a felbontás automatikusan igazodik az otthon használt sávszélességéhez. Ha lassabb az internet sebessége, akkor tapasztalhat akadozást, de 10 Mbps sávszélességű internet sebességgel kiváló minőségben fogja tudni nézni a közvetítést, és 5 Mbps sávszélességgel is jó minőségben nézhetőek az események. 

Technikai problémák esetén az alábbi elérhetőségeken kérhet segítséget:

Ügyfélszolgálati elérhetőség: online@interticket.hu 
Telefonszám: 06-1/422-2029

***

A koncert támogatója:
Nemzeti Kulturális Alap Összművészeti Kollégiuma
Emberi Erőforrások Minisztériuma,
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató