< VISSZA

Latin-Amerikai Filmnapok: Az évszázad rablása

El robo del siglo
bűnügyi vígjáték / Argentína-USA, 114 perc, 2020
spanyol nyelven, magyar felirattal

Időpontok:

Rendező: Ariel Winograd

Szereplők: Guillermo Francella, Diego Peretti, Luis Luque, Pablo Rago, Rafael Ferro, Mariano Argento

2006-ban öt férfi kirabolt egy bankot Acassusóban, Buenos Aires vonzáskörzetében, és a hatalmas rendőri jelenlét ellenére meglépett a több mint 19 millió dollár értékű zsákmánnyal. Mivel a 2001-es gazdasági válság légkörében egy pénzintézet mesteri kifosztása sokak számára Robin Hood-i gesztusnak tűnt, az elkövetők nagy népszerűségre tettek szert. A médiában már akkor „az évszázad rablásaként” emlegetett esetet a népszerű vígjátékairól ismert Ariel Winograd vitte mozivászonra. Rendkívül szórakoztató thrillerét néhány hét alatt több mint kétmillióan látták az argentin mozikban.

„Winograd titkos fegyvere, úgymond, a kedvesen groteszk módon elrajzolt és megjelenített szereplőgárda. Fernando (Diego Peretti) unatkozó zseni, aki a geometriától a brechti társadalomelméleten át a hip-hopig a legkülönfélébb forrásokból meríti bűnügyi ötleteit. Egy Buenos Aires-i Banco Río fiókintézet mellett elhaladva születik meg benne a nagy terv, melynek nyomán összeránt egy piti bűnözőkből álló csapatot, benne az őszülő halántékú, sármos profi betörővel, Marióval (Guillermo Francella).” (Devika Gisirh, New York Times)

***

En 2006, cinco hombres robaron un banco en el barrio de Acassuso de conurbano bonaerense, en la provincia de Buenos Aires, y escaparon con más de 19 millones de dólares. Fueron aclamados por la población como los modernos Robin Hood, ya que muchos de los que habían perdido sus ahorros durante la crisis financiera de 2001 consideraron que era de mayor justicia que ahora se hiciera pagar a un banco. Basada en el atraco calificado por los medios de comunicación como el "robo del siglo", la comedia policíaca del director Ariel Winograd atrajo a más de 2 millones de espectadores a los cines argentinos en pocas semanas. Este entretenido thriller se apoya en sus carismáticos actores de carácter y en mucha comedia de situación.

"Las armas secretas de Winograd, por así decirlo, son los personajes, que están dibujados e interpretados con una entrañable bizarría. Fernando (Diego Peretti) es un genio aburrido que se nutre sin esfuerzo de fuentes tan variadas como la geometría, la teoría social brechtiana y el hip-hop en sus maquinaciones criminales. La inspiración le llega cuando pasa por delante de una sucursal del Banco Río en Buenos Aires, y rápidamente reúne a un variopinto grupo de delincuentes, entre los que se encuentra Mario (Guillermo Francella), un ladrón profesional canoso y de ojos azules". (Devika Gisirh, New York Times)

A Latin-Amerikai Filmnapok teljes programja >>

Jegyinformáció:
Normál jegyár / Precio de las entradas : 1800 Ft
Diák, pedagógus, nyugdíjas kedvezmény: a kedvezményre jogosult nézők a pénztárban 1400 Ft-os áron válthatnak jegyet. / Estudiantes, pedagogos, jubilados podrán adquirir las entradas a 1400 Ft.

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató