< VISSZA

Anilogue 2023: Humor és mészárlás történetek


animációs rövidfilm-válogatás, 70 perc, 2023
eredeti nyelven, angol felirattal

Időpontok:

Rendező:

A program megtekintését 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.

A Cervantes Intézet és a katalán Animac Fesztivál a budapesti Anilogue Fesztiválon bemutatja a Humor és mészárlástörténetek című sorozatát. Az eseményen olyan nemzetközileg nagy elismerésnek örvendő rövidfilmeket tekinthetünk meg, amelyek felerősítik a jelenkori értékrendszerrel szemben formált éles kritikákat, és hidegzuhanyként hatnak a passzivitással és az érdektelenséggel szemben.

Testi szimbiózis / Carnal Symbiosis / Simbiosis carnal
rendező/director: Rocío ALVAREZ VARELA / 10:00 / 2017 / BE
Kísérleti erotikus alkotás, amelyben a szereplők játéka és személyes átalakulása fontosabb, mint a testük valósága.

Díszlet / A Set / Decorado
rendező/director: Alberto VÁZQUEZ / 11:00 / 2016 / ES
Egzisztencialista, ironikus, sötét mese a társadalom és az emberi kapcsolatok bűneiről, hagyományos mesei díszletek közt.

Szörnyeteg / Beast / Bestia
rendező/director: Hugo COVARRUBIAS / 15:00 / 2021 / CL
Hugo Covarrubias rövidfilmje a diktatúrák mögött álló emberek pszichéjének titkos bugyraiba hatol be, ahol a fájdalommal és a szadizmussal való játszadozás meghazudtolja az emberi határokat. A valós eseményeken alapuló film a chilei katonai diktatúra idején szolgáló titkosrendőrségi ügynök életébe enged betekintést. A kutyájához és a saját testéhez fűződő kapcsolata, félelmei és frusztrációi mentén kirajzolódik előttünk egy beteg elme és egy megtört ország hátborzongató története.

Nagybácsi / Uncle / Tío
rendező/director: Juan José MEDINA / 12:00 / 2021 / MX
A stop motion technikával készült film egy disztópikus világba repíti a nézőt, ahol megismerkedhetünk Martínnal, a bányász családban felnőtt a tizenkét éves kisfiúval.

Hurok / Loop / Loop
rendező/director: Pablo POLLEDRI / 7:00 / 2021 / AR
A film által ábrázolt társadalomban minden egyes ember ugyanazt a cselekvést ismétli újra meg újra. Minden egyes lakó egy hatalmas óramű egy-egy fogaskerekét képezi, és a gépezet működése ezen a történések szüntelen és soha nem változó egymásutániságán alapszik. Ebben a társadalomban, ahol mindenkinek kijelölt szerepe van, egy pár úgy dönt, új utakra indul.

Hús / Flesh / Carne 
rendező/director: Camila KATER / 12:00 / 2019 / ES
A test különböző korok szerinti ábrázolása egyike azoknak a témáknak, amelyek mindig is érdekelték a társadalomtörténet és a kultúrtörténet kutatóit, ugyanakkor fontos szerepet játszott a feminizmus által elindított újfajta érzékenység kialakításában is. A fiatal Camila Kater által rendezett rövidfilm animációs és dokumentumfilmes alapokon nyugszik, és öt nő saját testével kapcsolatos tapasztalatait meséli el, szintén öt kivételes animációs alkotónő illusztrációin keresztül.

Kiválasztási folyamat / Selection Process / Proceso de selección
rendező/director: Carla PEREIRA / 3:00 / 2020 / ES
Egy macska állásinterjúra megy, ahol három egér bírálja el képességeit. Az interjú előrehaladtával a helyzet egyre kényelmetlenebbé válik minden résztvevő számára.

Jegyárak:
A filmfesztivál előadásaira a belépődíj 2600 Ft.
Bérlet: 9900 Ft.
Bérletet vált, aki az Uránia Nemzeti Filmszínházban vetítésre kerülő hat különböző előadására egyszerre vált teljesárú jegyet. Ez a kedvezmény online jegyvásárláskor is él. A bérlet a gyerekprogram vetítéseire nem érvényes.

Jegykedvezmények:
Diák, pedagógus, nyugdíjas kedvezmény: A kedvezményre jogosult nézők a pénztárban 1950 Ft-os áron válthatnak jegyet.
Gyerekprogram vetítéseire a jegyár egységesen 1950 Ft.

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató