< VISSZA

MET 2023/24 - Giuseppe Verdi: A végzet hatalma

La Forza del Destino
Élő operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából két szünettel, 262 perc, 2024
olasz nyelven, magyar és angol felirattal

Időpontok:

Rendező: Mariusz Treliński

Vezényel: Yannick Nézet-Séguin

Díszlettervező: Boris Kudlička
Jelmeztervező: Moritz Junge

Szereplők: Lise Davidsen (Leonora), Kutasi Judit (Preziosilla), Brian Jagde (Don Alvaro), Igor Golovatenko (Don Carlo di Vargas), Patrick Carfizzi (Fra Melitone), Soloman Howard (Calatrava márki/) Padre Guardiano)

Tájékoztatjuk kedves Nézőinket, hogy A végzet hatalma élő közvetítése 2024. március 9-én, szombaton 18 órakor kezdődik. Azon kedves Nézőinket, akik 2024. január 5-e előtt váltották meg jegyüket, kérjük, hogy a jegyen szereplő 19 órai kezdés helyett 18 órára érkezzenek. Megértésüket köszönjük!

Közel harminc év után kerül színpadra új rendezésben a Met-ben A végzet hatalma, Verdi csodálatos operája a lengyel Mariusz Treliński koncepciójában, mai környezetbe helyezve a történetet. Lise Davidsen a közelmúltban elért Met-diadalok után most Leonora szerepében lép színpadra. Szerelmét, Alvarót, az inka félvér herceget a tenor Brian Jagde énekli, a bariton Igor Golovatenko lép fel Leonora bosszúszomjas bátyja, Don Carlo szerepében, a basszbariton Patrick Carfizzi látható a Leonórát védelmező Melitone barátként. Ezúttal magyar előadót is üdvözölhetünk a színpadon: Kutasi Judit alakítja Preziosillát, a háborúért és a katonákért lelkesedő cigánylányt. A basszus Soloman Howard pedig Leonora apja, Calatrava márki alakjában lép színre. A karmesteri pódiumon Yannick Nézet-Séguin áll majd.

A 2023/24-es MET-évad további közvetítései itt érhetők el >>>

Jegyinformációk

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában, online felületén, valamint az Interticket hálózatában.

Belépőjegy: 5900 Ft
Továbbra is van lehetőség 4500 Ft-ért kedvezményes jegy váltásra azoknak, akik az évad legalább hét különböző előadására váltanak jegyet egyszerre.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket.
Megértésüket köszönjük!
Az Uránia Nemzeti Filmszínház Igazgatósága

Forgalmazó: Cikanek Management

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató